Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Geslaagde inhaalrace van Ajax levert heerlijke juichplaten op!

Weet je wanneer Ajax voor het laatst op achterstand stond? Veertien wedstrijden geleden! Ja, je leest het goed. Maar weet je wat stiekem eigenlijk het leuke is? Dat je veel blijer bent als de Ajacieden scoren, zeker als er alsnog wordt gewonnen. Het leverde tijdens Twente-uit (2-5) heerlijke juichplaten op!

01 december 2019 - 22:46
fotos1920tweajacar
Velen rekenden er ook na de 2-0 op dat deze foto geschoten ging worden. © Pro Shots

Op één of andere manier heeft Ajax het altijd moeilijk met FC Twente en de editie van 2019 vormde hier geen uitzondering op. Dit terwijl de tukkers toch echt niet in hun beste vorm steken en daarom moeten de eerste twintig minuten een wijze les zijn: ondanks alle kwaliteit moet Ajax wel bij de les blijven.

Na die belabberde openingsfase raapte Ajax zich bij elkaar en begon de machine te draaien. Misschien was er bij vertrek uit Amsterdam diesel getankt en moesten we even geduld opbrengen totdat de motor warm was. Iets anders kunnen we eigenlijk niet verzinnen.

Het grappige is dat velen zich in het uitvak niet eens druk maakten. Hoe lang is er nog te spelen? Oh, zeventig minuten. Tijd zat! De resterende tijd werd inderdaad goed benut en dankzij Noa Lang en Klaas Jan Huntelaar gingen er in totaal vijf ballen tegen de touwen.

Vijf treffers, vijf keer juichen en als toegift de overwinning vieren! Oh jazeker, het uitvak beleefde een prima middagje in de Grolsch Veste. Dit alles maakte het vroege opstaan meer dan waard. We hebben ondanks de slappe start weer van Ajax genoten. Wat een tijden beleven we toch!

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met juichfoto's kijken, wil je dan stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd? We kunnen wel raden dat het Lang wordt, maar uiteindelijk hebben we wel jullie stemmen nodig om een uitslag te kunnen opmaken. Stemmen kan op deze pagina!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >