Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Fanatisme, plezier en oliebollen op Ajax Jonge Schare zaalvoetbaltoernooi!

Terwijl de mannen van Erik ten Hag genieten van een welverdiende winterstop werd in Amsterdam alsnog gestreden om de schaal. Tijdens ons Ajax Jonge Schare Zaalvoetbaltoernooi gingen zestien teams de strijd met elkaar aan. Supergezellig, maar het ging er soms fel aan toe. Check de foto's maar!

30 december 2019 - 10:37
1200-zaalvoetbaltoernooi-ajs
Team Huntelaar ging er met het zilverwaar vandoor! © De Brouwer

David Neres geniet lekker van de zon in Brazilië, Perr Schuurs zit in Parijs en Hakim Ziyech in Dubai. De Ajacieden zijn even aan het bijkomen van een zware eerste seizoenshelft. Dat geldt niet voor 130 leden van onze Ajax Jonge Schare. Zij moesten zondag juist vol aan de bak!

In de sportzalen van Borchland, achter sportpark De Toekomst, verzamelden de tieners zich voor ons jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Zestien ploegen, vier pouls, vier velden en ontelbaar veel verschillende Ajaxshirtjes. 

Als deelnemend lid mocht je een introducé meenemen, dus dat was al hartstikke leuk. Daarna werden de teams ingedeeld. Dat was natuurlijk even aftasten, want je speelde ineens met leeftijdsgenoten die je nog nooit eerder had gezien. Het toernooi begon daarom rustig, maar dat duurde niet lang... Al snel klotste het fanatisme en het enthousiasme over de plinten. En trucjes waren er zeker ook. We zagen zelfs een omhaal!

Het ene na het andere mooie doelpunt viel en er werd steeds harder gejuicht. Logisch, want elke overwinning was een stap richting de finale. En ja, die zilveren schaal wilden de jongens en meiden natuurlijk graag meenemen. Overigens waren er nog meer schalen, gevuld met oliebollen. Die schalen waren snel leeg, want een oliebolletje tussen de wedstrijden door is best lekker.

De finale werd uiteindelijk gespeeld door team Huntelaar en team Ziyech. Die strijd bleef lang spannend. Doelpunten vielen lang niet, tot de eerste er eenmaal in lag. Toen was de beer ook ineens los. Team Huntelaar won alsnog ruim en deed een gevalletje #pakschaal. 

Check de foto's hieronder maar. Deze zijn gemaakt door De Brouwer.

Wil jij ook meedoen aan evenementen en prijsvragen van Ajax Jonge Schare en ook ons magazine Ajax Life ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >