Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Een lesje geschiedenis: wat is er nog over van De Meer?

Als het bijna afgelopen decennium ergens van in het teken stond, dan was het wel dat we ons écht gingen thuis voelen in de Johan Cruijff Arena. Dat is fijn, heel erg fijn zelfs! Maar daarmee vervaagt ook de herinnering aan De Meer. Hoog tijd dus voor een geschiedenislesje.

31 december 2019 - 11:38
vlogmeercar
reportage de meer 16-11-2007 het oude ajax stadion de meer waar sinds 10 jaar een complete nieuwbouwwijk staat.

Het is langer en langer geleden dat Ajax zijn laatste wedstrijd in De Meer voetbalde en langzaam maar zeker weten we niet beter of de JC Arena is ons nieuwe thuis. Het duurde even voordat het echt als een huiskamer voelde, maar we koesteren steeds mooiere herinneringen.

Die herinneringen zijn veel waard, onwijs veel. Maar laten we niet vergeten waar de club vandaan komt. En dat is uit De Meer. En ja, natuurlijk zijn er nog veel Ajacieden die dat weten. Maar er groeien ook steeds meer jonge Ajacieden op die amper een idee hebben van hoe of wat.

We moeten door, snuiters. We moeten door. Maar soms 'moeten' we ook eventjes achterom kijken, al is het maar voor het juiste besef. Precies daarom is deze aflevering van 'Vlochem Verkent' de moeite waard als je een jonge supporter van Ajax bent.

Al is het maar zodat je nooit meer door of langs Watergraafsmeer reist zonder te weten wat voor Ajaxgeschiedenis zich daar heeft afgespeeld!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >