Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Mooie momenten in uitvak Lille door de ogen van een Ajacied

De 2589 Ajacieden in het uitvak van Stade Pierre Mauroy konden elkaar al na twee minuten in de armen vliegen. Toen schoof Hakim Ziyech de bal al tegen de touwen. Uiteraard zijn er beelden van de ontlading.

28 november 2019 - 13:55

Het binnengaan van het stadion was een enorm vervelend gedoe, maar eenmaal op de plek van bestemming was het prima toeven met al je vrienden aan je zij. Zingen en springen. Voor wie? Voor Ajax Amsterdam! @pi_alfa liet zijn camera draaien en schoot bovenstaande video.

Je ziet dat Ziyech het uitvak al na een paar flitsen op het veld liet ontploffen. Ontploffen in de goede zin van het woord, want het is heerlijk om de eerste kans gelijk tot treffer gepromoveerd zien te worden. Winnen op Franse bodem is voor Ajax geen vanzelfsprekendheid, dus je kunt beter maar snel de zaken op orde krijgen.

De naam van Ziyech werd veelvuldig gescandeerd en ook Quincy Promes kon op veel waardering rekenen. De aanvaller verdubbelde na een uur spelen de score en dus kon er weer gejuicht worden. Voor Perr Schuurs is nog geen liedje, maar wellicht dat zijn solide optreden in Lille hier verandering in brengt. 

Ajax trok de driepunter over de streep en dus kon een onvervalste overwinningspogo worden ingezet, waarna nog een kort feestje met de spelers volgde. De wisselwerking tussen spelers en uitvak was weer van hoog niveau.

Van veel minder hoog niveau was het optreden van de Franse autoriteiten, want ook bij het verlaten van het stadion liet men zien weinig op te hebben met het normaal behandelen van voetbalsupporters.

Daar is al veel over gezegd en in deze video krijg je er ook een beeld bij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >