Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Franse pesterijen krijgen uitvak en Ajax niet klein in Lille!

Het bezoekje aan Lille was om meerdere redenen bijzonder. Of moeten we zeggen apart? Het was fantastisch om voor de veertiende keer op rij een resultaat te kunnen vieren tijdens een Europese uitwedstrijd, maar we schrokken ook van de Franse politie. Beschouw de 0-2 maar als genoegdoening!

28 november 2019 - 10:19
fotoslilleajaxcar

Het voelt een beetje gek om op de dag van een Europese wedstrijd wakker te worden in je eigen bed, zoals voor een groot deel van het 2589 koppen tellende uitvak het geval was, maar soms gaat het erom hoe je zo'n dag aanneemt en wegzet.

Welnu, we mogen best stellen dat de Ajacieden veel energie in Lille-uit hebben gestoken. Om over het engelengeduld nog maar te zwijgen. Zo snel als Ajax uit de startblokken schoot zo vertraagde de Franse politie de boel. Dit alles gebeurde op werkelijk schandalige wijze.

Het laatste woord is nog niet gezegd over de acties van de Franse agenten, maar als supporter sta je in zulke situaties altijd op achterstand en dat valt bijna niet meer goed te maken... Het scheelt onwijs veel dat Ajax deed wat we tegenwoordig zelfs verwachten en Lille in eigen huis opzij zette.

Dankzij doelpunten van Ziyech en Promes konden we twee keer op de meest fijne manier uit ons dak en juichen voor de mooiste club van allemaal! Want wat er buiten het zicht van de spotlights ook allemaal gebeurde, als je Ajax weer zo ziet acteren op het mooiste toneel van allemaal onderga je al die ellende tenminste niet voor niks!

Kijk dankzij foto's van De Brouwer en Pro Shots terug op weer een bijzonder Europees tripje.

Als je ons fotoverslag hebt bekeken, resteert er nog een moeilijke kwestie... Als je iemand moet aanwijzen, wie is op basis van Lille-uit dan jouw Ajacied van de Wedstrijd: Van de Beek, Onana, Schuurs of toch Ziyech? De stembussen zijn hier geopend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >