Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Fantastisch, klassieke Ajaxshirts te zien in hartje Londen!

Ajax speelt dinsdagavond op Stamford Bridge tegen Chelsea en dus besloot Classic Football Shirts Londen iets tofs te doen. De mooiste klassieke shirts van Ajax werden van zolder gehaald en in de winkel opgehangen.

04 november 2019 - 15:43
voetbalshirts-1200

Het is maandag net na het middaguur als we arriveren bij de winkel, gesitueerd in een zijstraatje van Brick Lane. We vingen eerder al op dat het winkelpersoneel van plan was om klassieke Ajaxshirtjes uit te hangen.

In de etalage hangen oude shirtjes van Arsenal, FC Barcelona en…. PSV. Ja jeetje! Schijn bedriegt echter, want als we de winkel betreden, gaat ons Ajaxhart een tikje of wat harder kloppen. Van links tot rechts hangen de muren vol Ajaxshirts uit verschillende seizoenen.

We komen direct ogen te kort. We spotten een uitshirt uit seizoen 1999/2000, rugnummer 14 met Dani erboven. Ernaast hangt het uitshirt van voetbaljaargang 2001/2002. Rugnummer 10 met Litmanen erboven. Heerlijk.

De prijzen variëren flink. Aan het uitshirt van 1989/1990 met TDK en het oude logo hangt een prijskaartje van 299,99 Britse pond. Het is verreweg de duurste van het stel, want verder zijn de prijzen echt niet te gek. Zeker niet zelfs.

We kijken verder. We ontwaren shirts van Marc Overmars, Frank de Boer, Andy van der Meyde en Jesper Grønkjær, terwijl het uitshirt van 1994/1995 over de toonbank gaat.

Medewerker Will vertelt dat een dergelijke expositie ook werd gehouden toen Valencia en Bayern München in Londen kwamen voetballen. “Ajax heeft zulke herkenbare shirts en ze zijn echt onwijs gewild,” vertelt hij. "Maar ook steeds moeilijker te vinden."

Terwijl we lachen over de wijde mouwen van Ajaxshirts uit de jaren negentig, legt Will uit dat ze experts laten testen of shirts die hen worden aangeboden ook daadwerkelijk authentiek zijn. "Shirts uit die tijd hebben specifieke kenmerken die lastig na te maken zijn en waaruit je kunt opmaken of iets echt is of niet."

Mocht je in Londen zijn, dan is een bezoekje aan Classic Football Shirts Londen zeer zeker de moeite waard. En mocht je op de foto’s een shirtje zien dat je graag wil hebben, wees dan snel.

Het shirt met Grønkjær op de achterkant is ook al weg en daar is ondergetekende dan weer verantwoordelijk voor.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >