Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Enkele Ajacieden zien stiekem alsnog een glimp van de training

Het uitvak blijft leeg, maar dat is voor de meeste Ajacieden geen reden om thuis te blijven. We verwachten minimaal een paar honderd supporters in Londen en misschien wel meer. Een plukje besloot het er rond de afsluitende training op te wagen en naar Stamford Bridge te gaan. Met enig succes!

05 november 2019 - 10:06

We kunnen niet concluderen dat het uitzicht fantastisch was, maar bij een dicht hek van een afgesloten ingang zag AT5 een paar ogen. En toen AT5 dichterbij kwam, hoorde het ook geluiden en die bleken afkomstig van Ajacieden. Een item was geboren!

Wat bleek? De beveiliging stond niet op te letten, waarna het mogelijk bleek om je in een hoekje van het stadion te verschansen en een beetje mee te gluren naar de training. Het uitzicht was er eentje uit de categorie 'beperkt zicht', maar toch. De trip naar Stamford Bridge was niet voor niks.

De supporters slaagden er toch maar mooi in om Andre Onana en Kjell Scherpen een paar ballen te zien vangen. Het zijn van die kleine succesjes waar je het als Ajaxsupporter van moet hebben, zo rondom deze editie van Chelsea-uit.

Het doet in de verte ook een beetje denken aan de laatste training vorig seizoen in aanloop naar het uitduel met Real Madrid (1-4). Ook toen waren er geen supporters welkom in het stadion, maar een nabij gelegen kroeg was 'gewoon' open en vanaf daar had je, met een biertje in de hand, prachtig uitzicht op het veld.

Zo mooi als in Spanje werd het in Londen helaas niet en bovendien schrok de beveiliging op een gegeven moment wakker om de Ajacieden te verwijderen, maar toch. Iedere kleine winst ten opzichte van het systeem is altijd leuk om te zien.

Overigens kwamen we in de horecagelegenheden rondom Stamford Bridge wel meer Ajacieden tegen, maar we weten niet of het ook anderen is gelukt om een stukje training mee te pikken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >