Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Dessers staat versteld van Ajax: 'Die ploeg is echt niet normaal'

Het grappige is dat wij al zo zijn gewend aan dit fantastische Ajax dat de wedstrijd van zaterdag niet hoog scoort op het lijstje met geweldige optredens. Maar je krijgt als tegenstander een heel ander gevoel. Vraag maar aan Heracles-spits Cyriel Dessers. Hij keek zijn ogen uit.

25 november 2019 - 09:38
dessersajahercar
Dessers kon ook een keertje naar het scherm kijken voor zijn eigen treffer. © Pro Shots

Heracles Almelo wist in drie van de laatste vier wedstrijden tegen Ajax een nederlaag af te wenden of zelfs te winnen, maar er was in de Johan Cruijff Arena dit keer geen houden aan. Het is dat Ajax enigszins slordig opereerde, anders was de score misschien nog verder opgevoerd dan 4-1.

De doelpunten die vielen, waren van flinke schoonheid. Of misschien waren de assists nog wel van grotere klasse dan het daadwerkelijke afronden. Maar goed, maakt ook niet uit. Dessers was toch wel onder de indruk, zo blijkt tijdens het napraten met de aanvaller.

“Het is echt niet normaal met die ploeg. Ajax was zelfs nog een beetje slordig, maar ook dan is er zo weinig wat je ertegen kunt doen,” aldus Dessers voor de camera van Fox Sports. “Tijdens de eerste helft deden we nog een beetje mee, maar dan scoren ze uit het niets. Dat weten we, dat is kwaliteit.”

Dessers kreeg kort voor rust een kans om Heracles op gelijke hoogte te brengen, maar door die niet te maken besliste hij in feite de wedstrijd. De 4-1 van zijn voet was in de slotfase slechts voer voor de statistieken, die toen door Ajax allang tot blinken toe waren opgepoetst.

“Je ziet die goals vallen en dan kijk je nog eens naar het scherm. Die ballen van Hakim Ziyech! Tot twee, drie of vier keer toe geeft hij een bal bij de tweede paal en die vallen gewoon opeens dood. Hoe kan dat? Het is bizar. Heel smerig, spijtig genoeg voor ons.”

Dessers verklaarde tegenover TC/Tubantia ook dat Heracles een voorbeeld aan Ajax moet nemen in het vervolg van de competitie. “De trainer zei in de rust dat we te braaf waren. Ajax trapte ballen weg, won tijd en irriteerde. Zij deden precies wat wij wilden doen. Het ergerde me, zoals het mij ook ergerde dat wij de te brave jongetjes van Heracles waren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >