Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dag van de klassieker wordt alleen voor Ajax een superzondag!

De dag van de klassieker was aangekondigd als een superzondag. Daar heb je er tegenwoordig meer van in een seizoen, maar van de traditionele topdrie was het slechts voor Ajax een superzondag! De Ajacieden waren met 4-0 te sterk voor Feyenoord, terwijl PSV met dezelfde cijfers verloor.

28 oktober 2019 - 00:06
fotosklassiekeropenercar

Het gaat veel en veel te ver om te zeggen dat de strijd dit seizoen alweer gestreden is, maar laten we hopen dat we over een tijdje nog steeds met een goed gevoel aan deze klassieker terugdenken. In de zin van: toen sloegen we een gaatje en dat hebben we nog steeds.

Het gevoel bij deze klassieker zal ondanks genoeg mooie momenten niet alleen maar positief zijn. Dat bedoelen we in de zin van: wanneer vernedert Feyenoord niet alleen zichzelf, maar doet Ajax nog een schepje erbovenop? Ook vandaag was zo'n dag waarop dubbele cijfers mogelijk waren...

In plaats daarvan waren we na de eerste helft al klaar met juichen. Vier keer juichen in de klassieker is dikke prima, maar acht keer juichen is twee keer zo leuk. Die rekensom kan ook Aad de Mos nog maken. Gelukkig is er ook iets met het getal zelfs. Of in de praktijk zelfs zeven.

Ajax is los en Ajax ligt op koers, maar de weg is nog lang en er komen vast grotere hobbels dan een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dat is tegenwoordig een pandoering en gratis driepunter. Nee, de bonus kwam dit keer uit Eindhoven waar AZ via een 0-4 de overwinning mee vandaan nam. In feite was de superzondag al een superzondag voor de aftrap van de klassieker, kun je nagaan!

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, is het tijd om de beste speler van Ajax aan te wijzen. We vragen dit keer niet om de Ajacied van de Wedstrijd, maar om de beste Ajacied van de Eerste Helft. De eerste 45 minuten moeten genoeg zijn geweest voor een oordeel. Stemmen doe je hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >