Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat vliegtuig staan en reist per trein naar Lille

Ajaxsupporters kunnen volop meepraten over het bezoeken van een uitwedstrijd per trein. En straks geldt hetzelfde voor de spelers. Ajax reist namelijk per trein af naar Lille, voor de uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De reis duurt daardoor slechts 2,5 uur.

14 oktober 2019 - 16:48
trein-1200
Supporters weten al heel goed hoe het is om met de trein te reizen. © Pro Shots

Er is een brede maatschappelijke discussie gaande waarin termen als vliegschaamte volop worden gebezigd, met name als het gaat om korte vluchtjes naar bijvoorbeeld Brussel. Lille is niet heel veel verder dan Brussel en bovendien een bekende bestemming op het vlak van internationale treinreizen.

Al kort na de loting voor de groepsfase van de Champions League staken Ajax en de NS de koppen bij elkaar om te kijken wat er mogelijk is. Dat blijkt heel wat! De NS maakt de treinreis naar Lille mogelijk door de Eurostar in te zetten. Hierdoor wordt de reis comfortabeler, schoner en sneller.

“We leven in een klimaatbewuste tijd en willen als club graag een goed voorbeeld geven. Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt,” reageert Edwin van der Sar namens Ajax op het boeken van de treinreis.

“Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop,” vervolgt de directeur, wiens reactie wordt vergezeld door ronkende woorden van vertegenwoordigers van de NS.

Lille OSC en Ajax ontmoeten elkaar woensdag 27 november in het Stade Pierre-Mauroy. En, geen grap: de NS reserveert voor de terugreis in het bagagerek alvast ruimte voor de drie punten.

Wij zijn echter vooral benieuwd of de railrunners van de spelers van Ajax onder 19 geldig zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >