Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Metershoge Johan Cruijff wand en borstbeeld in Arena onthuld!

Na de naamswijziging tot Johan Cruijff Arena is er veel zichtbaar moois gebeurd in en rond het Ajaxstadion. Zo werd vrijdag een enorme, metershoge wand en een borstbeeld van Johan Cruijff onthuld in de hoofdentree van de Arena.

18 januari 2019 - 15:53
JCArena-1200

Het stadion stelt in een persbericht op deze manier de onvergetelijke voetbalheld te willen blijven eren. Henk Markerink, algemeen directeur van de Johan Cruijff Arena, en Carole Thate, woordvoerder van de familie Cruijff, onthulden de fraaie wand met afbeeldingen uit de carrière van Cruijff en het borstbeeld. 

De wand bestaat uit een indrukwekkende mozaïek van zwart-wit beelden uit Cruijffs loopbaan, met neon accenten waardoor de Ajacied extra wordt uitgelicht. Het borstbeeld is gemaakt door kunstenaar Guido Sprenkels.

Met de naamswijziging van het stadion werd Cruijff in naam en beeld het afgelopen jaar overal deel van het onderkomen van onze club. Van de metershoge prominente Cruijff-portretten aan de buitenkant van de Arena en de toegangspoorten tot de vlaggen en de kleding van de stewards, alles draagt de naam Johan Cruijff.

De foto’s hieronder zijn geschoten door De Brouwer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >