Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Team Tagliafico moet auto's wassen op De Toekomst...

We zien de komende tijd louter blinkende spelersauto's bij sportpark De Toekomst. Dat alles hebben de Ajacieden te danken aan Nico Tagliafico en zijn team...

07 januari 2019 - 10:15
1200-team-nico
Tagliafico ondergaat 'the walk of shame' © Ajax Images

Dat behoeft een stukje uitleg. Tijdens de tweede trainingssessie op Amerikaanse bodem werden de spelers in groepjes van vijf verdeeld voor de Adidas Challenge. De teams gingen tegen elkaar de strijd aan met allemaal behendigheidspelletjes met de bal.

De spelers namen het tegen elkaar op met latjetrap bijvoorbeeld. Ook was het de bedoeling om met een bal een andere bal van een pion te schieten. Het vijftal van teamcaptain Hakim Ziyech bleek het meest bedreven in de spelletjes en ging er met de hoofdprijs vandoor.

Wat Ziyech, Issam El Maach, Noa Lang, Noussair Mazraoui en David Neres wonnen...? Een concert van De Toppers in een Skybox van de Johan Cruijff Arena. Wat zullen de mannen daar veel zin in hebben... Het wordt vast een dolle boel. 

Maar goed, het is altijd beter dan laatste worden, want dan onderga je de 'walk of shame'. Teamcaptain Tagliafico werd als grote verliezer naar voren geroepen, tot hilariteit van zijn collega's. De prijs? Auto's wassen op sportpark De Toekomst!

Natuurlijk moest het team van Tagliafico met de prijs op de foto, maar dat lieten ze over aan nieuwkomer Lassina Traoré. De jongeling stond zo trots als een pauw te poseren met het bord waarop staat dat hij auto's gaan wassen. Zou hij hebben geweten wat hij omhoog hield?

Zijn ploeggenoten keken van een afstandje toe en lagen aardig in een deuk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >