Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sfeervideo opening nieuwe supportershome Ajax

Mooi, het nieuwe supportershome van Ajax is op tijd klaar voor Heerenveen-thuis. Supporters kunnen zondag voor de wedstrijd een biertje komen drinken. Het honk werd woensdagavond door Marc Overmars geopend. AT5 was erbij met een camera.

17 januari 2019 - 11:09

Overmars verrichtte de opening door symbolisch een bal het publiek in te trappen. Het vorige honk ging zo'n vier jaar geleden verloren door een verwoestende brand. De nieuwe thuisbasis bevindt zich in de parkeergarage aan de zuidkant van de Johan Cruijff Arena.

De opening werd goed bezocht door Ajaxsupporters en de blijdschap was bij veel Ajacieden dan ook goed zichtbaar. Eindelijk weer een eigen home. Dat is mooi en Overmars was dan ook graag bereid om de opening te doen. 

“Ten eerste ben ik er trots op dat ik dit mag doen,” begon Overmars zijn verhaal. “Ik weet dat jullie hier lang op hebben moeten wachten. Eindelijk, na vier jaar, is er een plek waar jullie naartoe kunnen. Dat verdienen jullie.” 

Het waren woorden die op goedkeuring van de aanwezigen kon rekenen en die de cameraman van AT5 mooi in beeld nam, zoals je op de video hierboven kunt zien.

Ook mooi was dat aanwinst Lisandro Magallán een kijkje kwam nemen, samen met Dusan Tadic en Joël Veltman. De Ajacieden gingen met supporters op de foto, waren in voor een praatje en de Argentijnse verdediger vonden we op zeker moment zelfs terug achter de bar waar hij biertjes aan het tappen was.

Dat bier was overigens gratis, want Overmars was in een gulle bui en trakteerde de supporters op drank voor nop. Een cadeautje namens Ajax en ook dit viel uiteraard in goede aarde. Klasse!

Overmars sprak de hoop uit dat supporters van Ajax in het honk op een mooie manier kunnen toeleven naar wedstrijden van hun club.

“Het Ajaxgevoel van hieruit naar de tribune brengen. Je team steunen. Ik hoop dat we de lijn van de eerste seizoenshelft doortrekken en kunnen blijven genieten van dit Ajax. Dat doe ik zelf ook. Ik wens iedereen een fijne avond en hopelijk tot zondag bij Ajax - Heerenveen.”

Het home is zondag vier uur voor de aftrap van Heerenveen-thuis geopend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >