Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magallán heeft er zin in: ‘Godzijdank was Ajax geduldig’

Het was een proces van lange adem, maar Lisandro Magallán heeft zijn eerste trainingen met Ajax erop zitten. De Zuid-Amerikaan heeft ontzettend veel zin in zijn nieuwe avontuur.

07 januari 2019 - 07:53

In een welkomstinterview bij Ajax TV keek Magallán niet langer dan nodig terug op de slepende transfersoap. “In juni kon ik al komen, maar om verschillende redenen bleef ik toch zes maanden langer in Argentinië. In december zouden we verder kijken wat er ging gebeuren.”
 
Precies dat gebeurde ook, want Ajax liet nooit los, tot blijdschap van de hoofdpersoon in kwestie. “Godzijdank was Ajax geduldig en hebben ze gewacht tot de transfermarkt in december weer open ging. Ik ben Ajax heel dankbaar voor het geduld en het vertrouwen dat ze in me hebben.”
 
Magallán praat rustig en op vriendelijke toon. “Ik ben klaar om me in te zetten voor het team en mee te werken om te doen wat nodig is.” De taal is voor nu even een dingetje, maar de verdediger stelt er alles aan te doen om zich zo snel mogelijk aan te passen.
 
Magallán legt in het interview uit waarom hij graag naar Ajax wilde komen. “Ik word heel enthousiast van de club. Het is een belangrijke club, zowel in de Nederlandse competitie als op Europees niveau. Het is voor het eerst dat ik in Europa ga spelen. Gelukkig is Nico Tagliafico er ook. Hij helpt me met aanpassen.”
 
De naam van landgenoot Tagliafico valt. Het duo reisde samen af naar Orlando en onderweg vertelde de linksback zijn nieuwe ploeggenoot al veel over de club. Het maakte Magallán alleen maar enthousiaster.

“We hebben over van alles gepraat,” zegt Magallán. “Over het leven in Amsterdam, de club, het team. Alleen maar goede dingen. Onderweg naar het trainingskamp heeft Nico al zijn herinneringen gedeeld. Hij heeft zo veel mooie dingen meegemaakt en daar heb ik ook zin in.”
 
Magallán beseft dat de manier van spelen in Europa anders is dan hij is gewend vanuit de Argentijnse competitie. “Het is de taak van de speler om zich aan te passen aan wat de trainer van hem vraagt,” stelt de aanwinst daarover.
 
“Tijdens de trainingen moet ik me de ideeën van de trainer eigen maken en dat omzetten naar wat ik doe op het veld,” aldus Magallán die zijn nieuwe teamgenoten wil helpen, zodat Ajax aan het einde van het seizoen het behalen van de landstitel kan vieren.
 
Wat Magallán in elk geval bijdraagt aan de ploeg is zijn enthousiasme, zo stelt hij desgevraagd. “Ik heb er zo veel zin in! Los van mijn voetbalkwaliteiten wil ik de gestelde doelen halen: winnen en kampioen worden.”
 
De centrale verdediger stelt dat het goed is als spelers elkaar daarin kunnen enthousiasmeren. “Het is goed als elke speler zijn wil om de doelen te halen kan overbrengen op de rest.”
 
Op de vraag wat voor type speler hij is, moet Magallán lachen. “Ik houd er niet van mezelf te definiëren als speler, want wat ik van binnen voel is voor een toeschouwer of analist misschien anders. Ik laat dat werk dus graag over aan anderen die daar beter in zijn dan ik. Ik probeer gewoon altijd alles te geven.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >