Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Handige tip van Tadic leverde Mazraoui zijn assist op

Soms gebeuren er tijdens een wedstrijd dingen die een aardig verhaal opleveren. Dat was na afloop van Sturm Graz - Ajax (1-3) ook het geval en de verteller van het verhaal was de uitstekend spelende Noussair Mazraoui.

02 augustus 2018 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesa47c78e75ff5ba8e3b2056bf8dc0d718_normal
Door de tip van Tadic kunnen wij nu dit fijne plaatje plaatsen. © Pro Shots

Door Floris Roos

Een zichtbaar opgetogen Mazraoui kwam als laatste speler de mixed-zone binnenwandelen, terwijl de rest van de selectie al in de spelersbus zat te wachten, klaar om te vertrekken. De twintigjarige Ajacied had eerst nog verplichtingen op het veld voor de camera’s van Ziggo Sports en daarna stonden wij van Ajax Life nog voor hem klaar voor een fijn één-op-één gesprekje.

Mazraoui staat er goed op bij Erik ten Hag, zo veel is wel duidelijk. Ook in de Merkur Arena liet hij zien als moderne rechtsback prima uit de voeten te kunnen. De zelfopgeleide speler kreeg tot tweemaal toe de voorkeur boven aankoop Rasmus Kristensen. Verdedigend heeft de van origine middenvelder de boel aardig voor elkaar, maar vooral ook in aanvallend opzicht is ‘Nous’ van waarde. Dat bleek ook bij de 0-2 van Dusan Tadic. De assist kwam van de voet van Mazraoui.

“Ik kreeg de bal in de diepte en haalde de achterlijn. Dat was trouwens echt een goede bal van Carel Eiting met buitenkantje links,” haalt Mazraoui het moment in aanloop naar zijn assist nog eens terug. Sowieso ging aan de treffer van Tadic wel iets aardigs vooraf, zo blijkt als Mazraoui zijn assist nog eens terughaalt en beschrijft.

“Tadic had mij in de rust al gezegd: luister, als je de bal hebt en je bent bij de achterlijn, geef de bal dan laag en strak voor tussen de verdediger en de keeper. Ik zorg dan dat ik daar sta. Twee minuten later was precies dat ook het geval. Het ging exact zoals hij voorspelde, dus dat was wel echt gaaf. Het was een goede goal!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >