Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dijks laat ‘shitperiode’ achter zich en heeft zin in Bologna

Mitchell Dijks verkast deze zomer naar het zonnige Bologna, maar voor zijn vertrek stapte hij nog even bij Andy in de bolide. Samen kijken ze terug op zijn periode bij Ajax. De sympathieke verdediger lijkt altijd vrolijk, maar vertelt nu over zijn sportief slechtere periodes.

06 juni 2018 - 11:33

Als voetballers bij Andy in de auto stappen, dan weet je dat het lachen wordt. In dit geval was dat niet anders. Mitchell en Andy kunnen het goed met elkaar vinden, dat blijkt ook uit bovenstaand filmpje. Uiteraard gaat het niet alleen over scoren op het voetbalveld, maar ook daarbuiten.

Naast vrouwen, gaat het gelukkig ook nog over voetbal. Dan blijkt dat de geboren Purmerender het lang niet altijd makkelijk heeft gehad in zijn voetbalcarrière. De tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen, raakte hij eigenlijk compleet uit beeld bij Ajax. En dat deed pijn.

Dijks kon in de vorige zomerse transferperiode al vertrekken bij Ajax, maar Marcel Keizer overtuigde hem om te blijven, mede dankzij de dunne spoeling op de linksback-positie. “Onder Keizer speelde ik nog bijna alles, maar toen kwamen Erik ten Hag en Nico Tagliafico. Ik speelde niet meer en daar heb ik slapeloze nachten van gehad.”

“Ik dacht toen echt aan stoppen,” vervolgt Dijks. “Door al die shit die er over je geschreven wordt, ga je je toch afvragen waarvoor je het allemaal nog doet. Voetbal is mijn leven, maar als het allemaal zo gaat...”

Zoals gezegd zoekt Dijks zijn heil na de zomerstop in Italië. Eerder liet hij al weten verliefd te zijn op het fraaie Stadio Renato Dall’Ara. Hij heeft zin om weer aan de slag te gaan en voelt vertrouwen bij de Italiaanse club. “In Bologna kussen ze bijna mijn voeten. De mensen daar zijn heel warm. Dat heb ik echt even nodig na een shitperiode.”

Dijks is de Ajaxsupporters dankbaar, ondanks dat zijn spel lang niet altijd even goed was. “Het is heel dubbel. Soms kreeg ik de schuld van alles wat fout ging op het veld, maar nu ik naar Bologna ga, zegt iedereen opeens weer hoe goed ik het daar ga doen.”

Er lonkt een mooi nieuw avontuur voor de linksback en we zijn benieuwd hoe hij het gaat doen. “Mentaal ben ik sterker geworden en heb ik een dikke huid gekregen. Alles wat er nu over me geschreven wordt, doet me niks meer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >