Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Terugblik: Kippenvel op Museumplein ondanks verlies finale

Precies een jaar geleden was Ajax terug waar het wilde zijn: in een Europese finale. Wat waren we met z'n allen gelukkig, trots en vol geloof. Een jaar later blijkt pijnlijk genoeg dat we destijds iets heel bijzonders meemaakten.

24 mei 2018 - 11:40

De pijn ebde direct na de verloren finale nog wel redelijk snel weg, simpelweg omdat pure trots overheerste. Want wat een jaar maakten we met zijn allen mee. Wat hebben we genoten. Spelers en supporters. De onderlinge band was lang niet zo ontzettend goed geweest.

Een jaar later ziet de wereld er heel anders uit, maar op een dag als vandaag mag je ook even met trots omkijken. Zo maakten we destijds een video op het Museumplein. We wilden de finaledag in beeld brengen en krijgen er nu, een jaar later, nog metersdik kippenvel van.

Ajax was weer even Ajax. Wat overblijft is het besef dat we ons weer hebben laten zien aan Europa. Dat wisten de 100.000 Ajacieden op het Museumplein en de supporters in Stockholm ook.

Bovenstaande video, gemaakt door Freshman Media, is de moeite van het nog eens kijken meer dan waard. Al is het maar om te beseffen dat Ajax in de huidige tijd nog altijd in staat is om een Europese finale te halen, al lijkt dat gegeven nu even verder weg dan ooit...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >