Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Pupil van de week houdt speciaal voor Nouri 34 keer hoog

De Richard Witschge Bokaal gaat hij niet winnen, maar de aanwezige Ajacieden sloten Anass Moumane stuk voor stuk in hun hart. De speler van Ajax onder 11 mocht voor de aftrap hooghouden op het veld en deed dit 34 keer.

11 maart 2018 - 19:36

Meestal als je een jeugdspeler naar zijn favoriete speler van het eerste elftal vraagt, komt er vaak de topscorer of populairste speler voor terug. En soms iemand die op dezelfde plek staat opgesteld. Hoe anders was dat bij Anass!

Abdelhak Nouri is zijn favoriete speler, zo deelde hij met de speaker. Hij vroeg trouwens netjes hoe het met de speaker ging nadat hij eerst had aangegeven dat het met hemzelf allemaal goed gaat.

Het persoonlijk record van Anass is 603 keer hooghouden en dat zou hem een podiumplek bezorgen in de strijd om de cup, maar hij wilde helemaal geen 603 keer hooghouden. De bal 34 keer hooghouden was meer dan genoeg, vond Anass.

Hij heeft natuurlijk gelijk. En zo was er in aanloop naar Ajax - sc Heerenveen (4-1) sprake van het zoveelste eerbetoon aan Nouri. Deze was prachtig in al zijn kleinheid en eenvoud.

Er werd in de Johan Cruijff Arena zelden zo hard geklapt voor een jeugdspeler die 34 keer hooghield.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >