Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Op bezoek bij toekomstig Ajacied Bandé in Mechelen

De postbode duwt vrijdag Ajax Life 15 bij onze trouwe leden door de brievenbus. Daarin een uitgebreide reportage van ons bezoek aan KV Mechelen en in het bijzonder Hassane Bandé.

01 maart 2018 - 09:00
UsershyraProjectsajax_dataimages_reports6ba8bfe3cccfcefb66ca2576a2b3eb45_normal

Door Sander Zeldenrijk en Floris Roos

In de krant spreken we met de aanvaller zelf, maar ook met zijn uitgesproken trainer Dennis van Wijk. Ook troffen we Rik Vander Velde, zeg maar de Mechelse Marc Overmars. De technische baas nam ruim de tijd om ons te woord te staan over de totstandkoming van de Bandé-transfer.

Het was sowieso aardig om Bandé eens negentig minuten aan het werk te zien, al kun je daaruit niet opmaken of hij straks wel of niet in het Amsterdamse pulletje valt.

In België speelt Bandé puur degradatievoetbal. De Burkinees doet tijdens het belangrijke duel met Charleroi weinig fout, maar zich echt onderscheiden kan hij ook niet. Het voorgeschotelde voetbal is bar slecht, maar wel enorm meeslepend.

Ajax wilde Bandé deze winter al halen, om de aanvaller te kunnen laten wennen aan de club en de manier van spelen. Mechelen wilde hier niet aan meewerken en stelde Bandé veel te hard nodig te hebben in de strijd tegen degradatie.

Mechelen - Charleroi eindigt in 1-1 en oud Ajacied Mats Rits mist vlak voor tijd een penalty namens de thuisclub. Een dure misser, want een overwinning had voor veel opluchting kunnen zorgen. Zo overheerst de teleurstelling achteraf.

Na het gelijkspel spraken we uitgebreid met de toekomstige Ajacied en met zijn huidige trainer. Wat de mannen vertelden, lezen jullie vrijdag in onze krant.

Als voorproefje op onze reportage tref je hieronder alvast een fotoverslag van onze Mechelen-trip. De wedstrijdplaatjes komen van Pro Shots.

De krant Ajax Life valt twintig keer per seizoen op de deurmat bij de leden van Supportersvereniging Ajax. Ben je nog geen lid? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >