Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Op een gekke middag lukt het Ajax wel om in te lopen

Het was een gekke middag in de Johan Cruijff Arena, vonden jullie ook niet? Ajax won met 4-1 van sc Heerenveen en sloop iets korter op PSV, maar het zijn vooral de randzaken die na deze zondag worden onthouden. Er gebeurde bijna te veel om op te noemen.

12 maart 2018 - 00:02
UsershyraProjectsajax_dataimages_reports4533a170a20708da3c019329178db655_normal

Er was dit keer wederom sprake van een gelijke stand bij rust, alleen was het dit keer geen 0-0 maar 1-1 en dus kwam het opnieuw aan op de tweede 45 minuten. Ajax gaf thuis en schrok eerder wakker dan tegen ADO Den Haag. Wat dat betreft kun je stellen dat er een lesje is geleerd.

Toch lukte het de Ajacieden niet om het chagrijn weg te nemen, hoe hard dat ook werd geprobeerd. Hakim Ziyech bereidde drie doelpunten voor, maar de criticasters blijven hun kritiek spuwen en het lukt niet iedereen om daar waardering of begrip voor op te brengen.

Er werd ook gefloten toen de gepasseerde aanvoerder Joël Veltman in de ploeg kwam, maar werd Veltman uitgefloten of was men niet blij met de wissel die Erik ten Hag doorvoerde? Op basis van het applaus dat Veltman even later kreeg, zijn we geneigd te denken dat het de wissel was.

Hoe dan ook... Er was chagrijn, er werd gemopperd en er heerste teleurstelling. Het zal voor een groot deel vooral te maken hebben met de stand van zaken op de ranglijst. Ajax liep wesliwaar in, het gat met PSV is nog altijd een kloof van zeven punten. En iedere keer als je begint te hopen, loopt het weer spaak. Of nu niet?!

De foto's zijn van Pro Shots en de Brouwer

Als je klaar bent met foto's kijken, stem dan op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Drie assists van Ziyech moeten in principe voldoende zijn voor een uitverkiezing, maar misschien gun jij je stem wel aan Nico Tagliafico. Het kan en mag allemaal. Stemmen doe je op onze wedstrijdpagina!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >