Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

De Goede Beul, een leven lang Ajacied

Precies 84 jaar geleden werd een bijzonder persoon geboren in Amsterdam. Bobby Haarms, bij Ajacieden ook goed bekend als ‘de Goede Beul’. Genoeg reden om even terug te kijken op deze bijzondere Amsterdammer.

08 maart 2018 - 12:00
UsershyraProjectsajax_dataimages_reportsdc9f9dabd2830aeaff10fd69db5d39c9_normal

Haarms was zijn leven lang Ajacied. Hij werd geboren aan de Middenweg, tegenover Stadion De Meer, toen nog in aanbouw. Toen kon hij nog niet weten dat hij er ook als Ajaxvoetballer te zien zou zijn.

Tussen 1952 en 1960 kwam hij uit voor het eerste elftal van Ajax. Een knieblessure maakte dat hij eerder dan hij gewild zou hebben moest stoppen met voetballen. Voor Ajax bleef hij gelukkig behouden. Als assistent- en hersteltrainer stond hij van 1967 tot 1981 en van 1986 tot 2000 bij Ajax onder contract.

In al die jaren zag Haarms de meest iconische trainers en spelers komen en gaan. Hij maakte lief en leed mee met ze mee en was er altijd bij als Ajax alweer een mooie prijs mocht tonen aan het publiek.

Het werkelijk prachtige standbeeld van Haarms bij de hoofdingang van de Arena is voorzien van zijn bijnaam: de Goede Beul. Een geweldige koosnaam.

Haarms kreeg deze enerzijds toebedeeld wegens zijn behulpzame en sociale karakter en anderzijds vanwege de meedogenloos zware trainingen waaraan hij spelers onderwierp die terugkwamen na een blessure.

Als een speler zonder kleerscheuren de trainingen van Haarms doorstond, dan stond het vast dat deze zich snel bij de A-selectie kon aansluiten. Die beelden kennen de meesten van jullie maar al te goed.

Hieronder hebben we nog een aantal mooie plaatjes van Haarms voor jullie op een rijtje gezet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >