Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Johan Cruijff Arena wordt mooier en mooier!

Dat de Johan Cruijff Arena flink onder handen wordt genomen, dat weten jullie inmiddels wel. Vrijdagmiddag kreeg Ajax Life een kijkje achter de schermen. We hebben wat mooie plaatjes voor jullie op een rijtje gezet!

02 februari 2018 - 19:14
UsershyraProjectsajax_dataimages_reportsa4ac56f12cde53ff0bf999f161fb3894_normal

Door Floris Roos

Ons stadion krijgt een flinke opknapbeurt richting het Europees Kampioenschap van 2020. Aan de oostzijde komt dat al goed tot uiting. Aan de buitenkant is goed te zien hoe de omlopen bij de eerste en tweede ring breder worden gemaakt. Om het stadion komt een soort van rubberen band, een beetje vergelijkbaar met de Allianz Arena. 

De band om het stadion kan niet 'in licht' worden gezet, zoals bijvoorbeeld de Ziggo Dome. Daar is wel over gesproken, maar dat is lastig vanwege milieuwetgeving. Denk dan aan lichtvervuiling, ook voor omwonenden. Daar is de gemeente scherp op. Daar moeten vergunningen voor worden afgegeven en dat bleek geen haalbare kaart.

Wel kun je van buiten naar binnen kijken (en andersom), dus je ziet dat supporters zich verzamelen voor hopelijk een topwedstrijd van Ajax. Een deel van de honingraat is transparant. Dus de verlichting en de beweging in het stadion zijn vanaf de straat goed te volgen bij avondwedstrijden.

In het voorjaar van 2018 moet de oostkant van het stadion af zijn. Fase twee is de westzijde, oftewel de kant waar de hoofdingang zit. De bedoeling is dat de westkant voor het EK2020 gereed is. Noord en Zuid komen vervolgens ook aan de beurt, maar die planning staat nog niet op papier. 

De band om het stadion oogt dus een beetje als een soort honingraat. Elke ruit is van een PVC-achtig materiaal en wordt volgeblazen met lucht. Continu. Het stalen frame wordt feitelijk dichtgemaakt met luchtkussens die continu op spanning staan. Dit zorgt ook voor stabiliteit, dus het is weersbestendig. Ook bij de diverse bont gekleurde weercodes die regelmatig worden afgegeven.

Op de omlopen komt niet alleen meer bewegingsruimte, ook worden de sanitaire voorzieningen goed aangepakt. Het aantal toiletten wordt zo'n beetje verdubbeld en ook komen er extra horecapunten. Alles om de wachtrijen te verkleinen.

In de volgende krant Ajax Life komen we met een uitgebreide reportage over de verbouwing. Ben je nog geen lid en wil je onze krant wel ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >