Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Docu: hoe groeide ‘Three Little Birds’ uit tot lijflied van Ajaxsupporters?

We staan natuurlijk niet de godganse dag de pogo te dansen. Dat bewaren we meestal tot er een speciaal moment aanbreekt. Vaak een moment waarop iets te vieren valt. Dit is nog lang niet alles. Denk eens aan ‘Three Little Birds’! Maar hoe is dat zo gekomen?

27 december 2018 - 15:07

De mannen van Copa 90 doen veel toffe dingen en hebben eerder dit jaar de moeite genomen om de link tussen Bob Marley en Ajax uit te diepen. We hebben het delen van de docu bewaard tot een wat rustiger moment. En dat moment is nu aangebroken.

Je kent het verhaal misschien van A tot Z, een beetje of helemaal niet, maar sowieso is het leuk om nog eens te zien hoe ‘Three Little Brids’ door Ajacieden werd geadopteerd. We moeten daarvoor terug naar de zomer van 2008, naar een oefenduel met Cardiff City.

Dat potje kun je snel vergeten, want de wedstrijd eindigde in 0-0, maar er dreigde wat trammelant buiten het stadion. De politie kon buiten nog eventjes geen Ajaxsupporters gebruiken en dus moest het uitvak bevolkt blijven. Ter vermaak volgde een muzikaal intermezzo, met onder meer ‘Three Little Birds’.

Een traditie was geboren en in de docu komt ook de man aan het woord die besloot om op die bewuste avond ‘Three Little Birds’ in te starten. Het kwam hem op een staande ovatie te staan van de Ajacieden die in Wales van de partij waren.

Kortom, als je acht minuutjes tijd over hebt, is dit filmpje een prima opvulling!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >