Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajaxsupporters sluiten 2018 af met pogo in Utrecht

We keken stiekem best een beetje op tegen de laatste wedstrijd van 2018, maar dat bleek achteraf niet nodig. Ajax won tamelijk eenvoudig op Utrechtse bodem en dat was reden genoeg voor de 1200 Ajaxsupporters om het jaar in stijl af te sluiten.

24 december 2018 - 08:52

Het was sowieso fijn dat een vol uitvak mogelijk was in Galgenwaard, want Ajax kan de steun van zijn eigen aanhang in Utrecht doorgaans uitstekend gebruiken. Van een afstandje zag het smalle en stijle uitvak er geweldig uit, maar het toetje werd tot het laatste moment bewaard. Ventos legde met zijn camera vast hoe een mooie pogo in het uitvak tot stand kwam.

Daar was door ingrijpen van de VAR wel even geduld voor nodig, zo is duidelijk te zien op de video. Frenkie de Jong had zojuist de 1-3 in de touwen geschoven, maar de vraag was nog even of de treffer ook daadwerkelijk geteld mocht worden.

Stond Kasper Dolberg in de aanval die eraan vooraf ging niet buitenspel...? Voor de tweede keer die middag kwam de VAR in actie en werden beelden en herhalingen op het scherm langs het veld nog eens beoordeeld door arbiter Dennis Higler.

In het uitvak stonden de Ajacieden al omgedraaid, klaar om te gaan. Wat doet Higler...? Hij wijst naar de middenstip: goal. Op dat moment weet het uitvak wat het te doen staat: armen over elkaars schouders, rug naar het veld en springen maar. Een heerlijke pogo als fijne afsluiter van een prachtig halfjaar Ajax.

Kan de ploeg al dit moois ook na de winterstop brengen...? Wij kunnen alvast niet wachten op de volgende pogo!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >