Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VAR kijkt in volgende ronde Champions League mee met Ajax

Het voelt een beetje gek dat het grootste en meest prestigieuze toernooi geen gebruik maakt van de VAR. Dit gaat dan ook veranderen en wel met ingang van de achtste finales, direct na de winterstop. Dit maakte de Uefa bekend.

03 december 2018 - 13:03
varuefacar
Tijdens de klassieker zorgde tussenkomst van VAR voor een rode kaart. © Pro Shots

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de Europese voetbalbond de assistentie van de videoscheids tijdens seizoen 2019/2020 zou introduceren, maar dit wordt naar voren gehaald. De videoscheids debuteert al in februari 2019.

De Uefa keek wat de Champions League betreft een beetje de kat uit de boom, om te voorkomen dat het systeem zou worden geplaagd door kinderziekten. Blijkbaar is het vrij soepel gelukt om de laatste plooien glad te strijken en durft men het nu aan.

Het is in de eredivisie inmiddels gemeengoed dat gebruik wordt gemaakt van de VAR, die is bedoeld om de scheidsrechter te helpen bij het nemen van de juiste beslissing. De VAR was tijdens het WK in Rusland afgelopen zomer ook al een groot succes.

We weten nog niet of ook de Europa League na de winterstop de VAR adopteert, maar veel langer gaat het ongetwijfeld niet duren. Je hoort soms nog wel eens opmerken dat de grote clubs op het hoogste toneel worden voorgetrokken, dus we zijn benieuwd naar de consequenties.

De kans is in ieder geval weer gegroeid dat Ajax tijdens zijn optredens bij de laatste zestien van de Champions League te maken krijgt met een scheidsrechter die het bij het rechte eind heeft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >