Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reactie SV Ajax op buitensporig ME-optreden bij AEK - Ajax

Ajax hoort na de 0-2-zege op AEK Athene bij de zestien beste clubs van Europa. Dat geeft reden tot euforie, maar helaas gebeurden er voor en tijdens het treffen zaken waar we als Supportersvereniging Ajax flink droevig van worden. En dat is een understatement.

28 november 2018 - 08:03
reactie-svajax-1200
Als ratten in de val, mensen in de verdrukking... © Pro Shots

Er is natuurlijk vreugde om het behaalde resultaat, maar vooral ook boosheid richting de Griekse autoriteiten en de club AEK over het buitensporige en onnodige ME-optreden richting onze supporters en de aanslagen vanuit een thuisvak richting het uitvak.
 
In de voorbereiding op deze wedstrijd heeft Ajax langdurig met de Grieken gesproken over de veiligheid in het stadion. De veiligheid van onze supporters zou gewaarborgd zijn, zo werd verzekerd, maar helaas bleek niets minder waar. Acht supporters van Ajax liepen verwondingen op.

Fabian Nagtzaam, directeur van SV Ajax, is ontzettend boos over de gang van zaken. Hij stond tussen de 1232 Ajacieden en zag hoe de ongeregeldheden door agressief gedrag van AEK-aanhangers ontstonden en ook hoe daarop door autoriteiten werd gereageerd. Het was een dag eerder al onrustig tussen bepaalde groepen van beide kanten, maar binnen de muren van het stadion moet de veiligheid gewaarborgd zijn.

'AEK-supporters hebben duidelijk een vrijstaat gecreëerd binnen het eigen stadion. Ze mochten doen en laten wat ze wilden. Het was bizar'

Nagtzaam: “Ajaxsupporters werden aangevallen en het antwoord daarop was buitensporig ME-geweld tegen onze aanhang. AEK-supporters hebben duidelijk een vrijstaat gecreëerd binnen het eigen stadion. Ze mochten doen en laten wat ze wilden. Het was bizar. We hebben allemaal gezien hoe een molotovcocktail richting het Ajaxvak werd gegooid, hoe men de Ajaxsupporters wilde opzoeken en hoe ze levensgevaarlijk zwaar vuurwerk richting het uitvak bleven gooien.”
 
“Als SV Ajax staan wij voor onze supporters. De autoriteiten garandeerden vooraf de veiligheid van onze supporters. Hier bleek in de praktijk weinig van, nota bene in het stadion. Er was sprake van grof politiegeweld, waarbij onze supporters als ratten in een val werden gedreven terwijl een actie richting thuissupporters stelselmatig uitbleef.” 
 
“Wij roepen de Uefa dan ook op passende maatregelen te nemen en leven vooral mee met de supporters die buiten hun schuld om gewond zijn geraakt. Daarnaast verwachten wij van Ajax dat ook zij een officiële klacht indienen. Wij doen dit zelf in ieder geval bij Football Supporters Europe, de Europese belangenbehartiger vanuit supporters."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >