Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen plek voor Ajax in verwachte Super League

Als het aan de grootste Europese topclubs ligt, dan spelen ze in 2021 in een eigen elitecompetitie. Klokkenluidersplatform Football Leaks bracht de plannen voor de zogeheten Super League deze week naar buiten. Ajax stond op het deelnemerslijstje, maar viel uiteindelijk af.

03 november 2018 - 18:10
FootballLeaks

Uit een vertrouwelijk document dat het NRC verkreeg via Der Spiegel en Football Leaks, blijkt dat er momenteel plannen worden gemaakt voor het exclusieve toernooi. Het plan voor de nieuwe supercompetitie komt voort uit de grote ontevredenheid van Europese topclubs over de tegenvallende opbrengsten van de Champions League. 

De grootste speler in het toernooi van elf clubs wordt Real Madrid. Daarna volgen Barcelona, Manchester United, Bayern München, Chelsea, Arsenal, Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester City, Liverpool en AC Milan. De overige vijf gastplekken worden ingevuld door Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter Milan en AS Roma.

Ajax wordt wel genoemd in de onderlinge mails tussen de topclubs als potentiële deelnemer, maar valt iedere keer toch af. De club lijkt te klein om mee te mogen doen met de grote jongens.

Dat Ajax niet mee mag doen aan de Super League, kan vervelende gevolgen hebben. De deelnemers van het toernooi verwachten dat de wedstrijden aantrekkelijker zijn en dus meer opbrengen. Rijke clubs worden hierdoor steeds rijker en alle anderen zien de aansluiting bij de top steeds verder uit het zicht verdwijnen.

Plannen voor een Super League gaan al jaren rond, maar lijken nu steeds concreter te worden. De genoemde topclubs willen vooralsnog niet reageren op de gelekte documenten.

Klik hier om het hele artikel van NRC over de Super League te lezen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >