Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Benfica - Ajax

Ajax kan uitstekende zaken doen tegen Benfica. Ten Hag zegt zijn spelers goed te hebben geprepareerd. Het is nu zaak dat ook jij goed voorbereid de wedstrijd in gaat. Daarom drie dingen die je moet weten over de kraker Benfica - Ajax.

07 november 2018 - 08:36

De adelaar van Benfica met een GoPro op zijn rug
De mascotte van Benfica is een adelaar. We vinden de indrukwekkende vogel overal rond het stadion terug: in talloze graffiti’s, als groot embleem op het stadion en natuurlijk in het clublogo op de borst van de spelers.
 
Tijdens alle thuiswedstrijden in de competitie vliegt een adelaar over het veld en de tribunes om uiteindelijk op de middenstip te landen. Het is daarom ook niet gek dat de bijnaam van de club ‘as aguias’ luidt, oftewel: de adelaars.
 
We zijn er niet zeker van dat de adelaar woensdag ook tegen Ajax van de partij is, maar we hebben wel een tof filmpje opgeduikeld, waarbij Águia Vitória (de Zege Adelaar) met een GoPro op zijn rug zijn rondjes vliegt door Estadio da Luz.

Het zijn best bijzondere beelden en we krijgen ook gelijk een gratis rondleiding door de prachtige thuishaven van Benfica, waarin plek is voor zo’n 66.000 toeschouwers. Die zijn er woensdag trouwens waarschijnlijk niet allemaal.
 
Ajax en Benfica delen verdriet als het gaat om spelersleed
Het is je wellicht niet ontgaan: supporters van Benfica hielden in Amsterdam een spandoek omhoog om hun medeleven te betuigen richting Abdelhak Nouri. Een prachtig gebaar vanuit het uitvak.
 
Het gebaar van een paar weken geleden laat zich eenvoudig verklaren. De Portugezen weten helaas maar al te goed hoe het is om één van je spelers op het veld in elkaar te zien zakken. Er is op dat punt dan ook sprake van gedeelde smart. Of dubbele smart.
 
Toen Benfica op 25 januari 2004 speelde tegen Vitoria Guimaraes sloeg het noodlot hard toe: Benfica-spits Miklos Fehér werd in de verlenging slachtoffer van een hart- en ademhalingsstilstand, kort na het glimlachend incasseren van een gele kaart.
 
Die lach blijft een wrang beeld, want luttele seconden later ging het helemaal fout. De aanvaller boog voorover en zakte in elkaar op de grasmat om nooit meer op te staan. Hulp kon niet meer baten en de 24-jarige Hongaar overleed niet veel later.
 
Bij Estadio da Luz staat een fraai borstbeeld van de 25-voudig international, ter nagedachtenis aan een speler die veel te vroeg stierf.
 
Tagliafico bij volgende gele kaart geschorst voor AEK-uit
Het zal voor Nico Tagliafico lastig worden om met de handrem erop te spelen in Estadio da Luz. Dat gaat hij waarschijnlijk ook helemaal niet doen. Feit is wel dat de linksback bij het zien van een gele kaart weet dat-ie er niet bij is in Griekenland als Ajax daar op 27 november zijn een-na-laatste groepswedstrijd afwerkt.
 
De Argentijn staat dus op scherp tegen Benfica. Tagliafico ontving in groep E net zo veel gele kaarten als dat hij doelpunten maakte: twee stuks. In de gewonnen thuisduels met AEK Athene (3-0) en Benfica (1-0) werd hij op de bon geslingerd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >