[

Mascottes zien Ajax drie keer scoren tegen Feyenoord!

De klassieker is altijd speciaal, maar natuurlijk helemaal als je als mascotte mee het veld op mag en Ajax met 3-0 ziet winnen! Onze fotograaf was erbij.

29 oktober 2018 - 11:10
1200-13

Het was een frisse middag voor de mascottes van de Ajax Kids Club. De prijswinnaartjes hadden hun plek verdiend door prachtige kunstwerken, tekeningen, filmpjes en knutselwerken in te sturen. Als beloning stonden ze in de spelerstunnel en mochten ze met de spelers van Ajax en Feyenoord het veld oplopen. Gaaf!!

Voor sommige mascottes waren de harde knallen van het vuurwerk vooraf wel wat spannend, maar iedereen had uiteindelijk een toffe middag. Want als mascotte van de Ajax Kids Club krijg je namelijk ook twee kaartjes voor de wedstrijd. Dus de Ajaxsupportertjes zagen met eigen ogen hoe Ajax dik verdiend met 3-0 won van Feyenoord.

Feyenoord kreeg al na een minuutje of vijf een rode kaart. Jeremiah St. Juste maakte een gemene overtreding op de benen van Nico Tagliafico.

Ajax kwam daarna al best snel op voorsprong. Dat eerste doelpunt leek door Frenkie de Jong gemaakt te worden. De middenvelder schoot niet al te best op doel, maar keeper van Feyenoord liet de bal zomaar door de benen glippen... De scheidsrechter vond dat een eigen doelpunt.

Nog voor de rust stond het al 2-0 door een doelpunt van Hakim Ziyech. Na rust deed Ajax het allemaal rustig aan. Dusan Tadic kopte nog wel de 3-0 in het doel.

In het stadion werd Frenkie als man van de wedstrijd omgeroepen, maar misschien denk jij daar anders over. Je kunt hier stemmen wie jij de beste Ajaxspeler vond.

Onze fotograaf De Brouwer was bij de wedstrijd en maakte onderstaande foto's.

Wil jij ook een keer als mascotte mee het veld oplopen? Sluit je dan aan bij de Ajax Kids Club. Je kunt dan meedoen aan verschillende evenementen en prijsvragen. Ook krijg je het clubblad Ajaciedjes toegestuurd!