Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Juichen, twijfelen, nog harder juichen bij openingsgoal klassieker!

Wat worden wij toch vrolijk van juichvideo’s! We worden sowieso vrolijk van treffers van Ajax, maar als we later nog eens rustig terugkijken hoe zoiets op de tribune werd beleefd, worden we opnieuw blij. Dit keer zelfs in twee instanties! Kijk je mee?

28 oktober 2018 - 19:10

We wisten natuurlijk al in de zesde minuut van de klassieker dat ook deze editie door Ajax gewonnen zou worden. Het kan best zijn dat Feyenoord ooit wint in Amsterdam, maar niet als het 85 minuten met tien man moet voetballen.

Het was desondanks geen kwestie van erop en erover. Daarom waren we best opgelucht toen Ajax in de 22ste minuut ‘eindelijk’ op voorsprong kwam. Het was een bijzonder doelpunt, dankzij de blunder van Feyenoordkeeper Justin Bijlow.

Bijlow liet een slap schot van Frenkie de Jong door zijn benen rollen. Het schot was zo slap dat Frenkie het doelpunt niet eens op zijn naam wil. De bal rolde zo’n beetje op de doellijn toen Bijlow zelf het laatste zetje gaf. Doelpunt dus! Of toch niet…?

Precies die verwarring op de tribunes is wat deze video zo fantastisch maakt. Kijk en luister! Je merkt dat het juichen gebeurt via een soort tweetrapsraket. Je reflex zegt: juichen! Je verstand doet je afvragen of het doelpunt telt.

En wat gebeurt er als je gevoel en verstand tellen dat Ajax op voorsprong komt tegen Feyenoord? Dan juich je zo hard je kan! Luister maar naar de tweede golf. Heerlijk!

De video is overigens van Noord B. Check het YouTube-account voor meer sfeerbeeld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >