Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gastouders werken aan terugkeer Alderweireld naar Ajax

Als je een rondje Johan Cruijff Arena doet, kom je nog wel eens iemand tegen. Of twee iemanden zelfs. De gastouders van Toby Alderweireld, Wim en Wil Stap, waren van de partij bij Ajax - AZ (5-0) en ze hopen niets liever dan dat de Belg terugkeert in het shirt van Ajax.

08 oktober 2018 - 13:48

Alderweireld werd tussen 2011 en 2013 drie keer op rij kampioen met Ajax en sloeg daarna zijn vleugels uit. De verdediger speelde de finale van de Champions League met Atletico Madrid, maar zijn verblijf daar werd toch geen groot succes.

De Belg deed een stapje terug bij Southampton om er via Tottenham Hotspur weer twee vooruit te doen, maar daar lijkt de rek eruit. “Hij tekent niet bij en voelt zich niet zo prettig, want het salaris gaat omlaag bij Spurs,” aldus voormalig gastvader Wim.

De nu 29-jarige Alderweireld nadert dus een kruispunt in zijn loopbaan. De interviewer van Veronica Inside vraagt zich dan ook hardop af of er misschien geen hulplijn kan worden ingezet om hem terug naar Ajax te halen.

“Daar zijn we mee bezig, man. Daar zijn we mee bezig,” reageert zijn oude gastmoeder Wil. De gastouders hadden Alderweireld zo’n 4,5 jaar in huis en hebben nog altijd veel contact met zijn ouders. “Toby is een heel gezellige, leuke jongen.”

Overigens waren dit de tweede gastouders van Alderweireld. Bij zijn eerste familie kon hij niet aarden, maar gelukkig ging het bij de familie Stap een stuk beter en kwam alles goed.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >