Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax weet Bayern eerste punten af te snoepen sinds 2013

Wat stelt dat precies voor, gelijkspelen tegen Bayern München in de groepsfase van de Champions League? Dat vroegen we ons af na de remise (1-1) die Ajax meenam uit de Allianz Arena. Stiekem is het een onwijs knappe prestatie van Ajax, dat Bayern thuis zijn eerste verliespunten bezorgde sinds 2013.

03 oktober 2018 - 09:40
verliescar
Het is niet veel clubs gegeven om te juichen op bezoek bij Bayern. © Pro Shots

Het is vaste prik dat Bayern ver komt in de Champions League, het is ook vaste prik dat thuisduels in het kampioenenbal worden omgezet in een overwinning. 'Die Bayern' was bezig aan een reeks overwinningen in thuisduels in de groepsfase van zo'n vier jaar, totdat Ajax op bezoek kwam. Zo weten wij bij Ajax Life.

Dankzij een doelpunt van Noussair Mazraoui vertrok Ajax met een resultaat uit München. Het werd 1-1. En er had misschien wel meer ingezeten als van de kansen die volgden er ook eentje was benut. Je krijgt niet veel kansen om op bezoek bij Bayern te winnen en die kans was er dit keer zeker.

Van de laatste 26 thuisduels in de groepsfase van de Champions League won Bayern er maar liefst 24. Het ging in december 2013 mis tegen Manchester City. De Duitsers waren met 15 uit 5 al lang en breed geplaatst, maar gingen toen in eigen huis met 2-3 onderuit. Die avond eindigde een reeks van vijf jaar met enkel thuiszeges.

Sinds december 2013 werden alle groepswedstrijden thuis weer in winst omgezet. Dan praat je over een serieuze reeks van overwinningen! Maar toen kwam het Ajax van Erik ten Hag op bezoek en blies een olifant het verhaaltje uit. De zegeloze reeks van Bayern breidde zich uit naar drie wedstrijden en voor het eerst in ruim vier jaar werd voor eigen publiek puntenverlies geleden.

Gebruik deze feitelijke kennis vooral als iemand je toebijt dat Bayern de boel niet serieus nam of op halve kracht speelde of weten wij veel welke excuses er allemaal aangevoerd kunnen worden. Ajax heeft gewoon een topprestatie geleverd, punt uit!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >