Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Nieuwe dapp’re strijder Kühn stelt zich voor

De Duitse aanvaller en aanwinst Nicolas Kühn oogt in zijn eerste interview in Amsterdam als een zelfbewuste jongen, niet schuw voor camera’s. Da’s al een mooi begin voor de kersverse Ajacied.

17 januari 2018 - 13:37

Met Ajax TV maakt de Millenniumkid (want geboren op 1 januari 2000) een rondgang door het stadion. “Schitterend stadion. Ik hoop hier snel mijn debuut te kunnen maken. In zo’n stadion voetballen is een grote eer,” meldt hij aan de rand van het veld in de Johan Cruijff Arena.

Kühn tekende een contract tot medio 2021. Net als de Arena vindt hij alles super: “Ja, ik verheug me erop hier te zijn. Dit is een club met klasse en een geweldige traditie en ik ben echt blij hier te zijn.” En over het shirt: “Heel mooi, Ik verheug me erop dat te kunnen dragen.”

Dat hij als tweede naam Gerrit heeft, naar een professor van zijn opa, is grappig te weten. Zijn vader kreeg die naam en gaf deze door aan Nicolas. Dat zijn achternaam past in het clublied (Hup, Ajax, hup, dapp’re strijders fier en koen!) is nog leuker: Kühn kun je vertalen als ‘koen’. En als ‘moedig’.

Doorslaggevend voor de toekomst van de Duitse jeugdinternational bij Ajax zijn uiteindelijk zijn voetbalkwaliteiten. Hij vindt zichzelf technisch vaardig en scherp voor de goal. Je kunt in bovenstaand videootje checken of jij dat ook vindt. Wij zijn enthousiast!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >