Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Eventjes vlammen is voldoende voor winst in klassieker!

De verwachtingen waren hoog, heel hoog, misschien wel iets te hoog. Hoe groter het optimisme in Amsterdam, des te groter ook de kans dat de klassieker een beetje tegenvalt. Want winnen alleen is allang niet genoeg meer in de Johan Cruijff Arena. Een score van 2-0 is dan wat magertjes.

21 januari 2018 - 23:22
UsershyraProjectsajax_dataimages_reports6aeaf9d136a28e546c5e6cf4143c8244_normal

Een minuutje of tien slechts stond deze editie van Ajax – Feyenoord in vuur en vlam. Maar in die tien minuten, kort na rust, gebeurde er wel van alles. Donny van de Beek opende de score, Klaas Jan Huntelaar verdubbelde de marge en Jorgensen pakte een domme rode kaart.

Daarmee was het wel beslist. Ajax was eventjes los en had Feyenoord toen binnen de kortste keren op zijn rug. Het zwakke Feyenoord maakte nog de meeste indruk door volop tijd te rekken tijdens de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen, zelfs toen er nog niet was gescoord.

Als Ajax op 2-0 komt in de klassieker, tegen tien man, met nog een halfuur te spelen, ga je er nog eens goed voor zitten. Er was helaas alleen geen reden meer om op te springen. Dat is dan weer een beetje jammer, maar eigenlijk hoort het ook wel een beetje bij de eerste wedstrijd van een nieuw jaar.

Ajax is dan namelijk nooit top, maar laten we hopen dat de stijgende lijn snel wordt gevonden. Er wacht volgende week alweer een belangrijk potje, tegen FC Utrecht. En zo lang de blessuretijd PSV gunstig blijft gezind, zit er niets anders op dan weer vol goede moed voor drie punten strijden!

De foto's van de klassieker zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, breng dan je stem uit op de Ajacied van de Wedstrijd. Keuze zat, als je het ons vraagt! De zieke Donny, de scorende Huntelaar of toch de debuterende Tagliafico? De stembussen zijn geopend en de keuze is aan jullie. Stemmen doe je op onze speciale pagina!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >