Jong Ajax wint in Oss en blijft ongeslagen koploper

Jong Ajax kan na vrijdagavond nog steeds leunen op een ongeslagen status in de Jupiler League. Ook het hoog geklasseerde FC Oss was geen partij voor de ploeg van Michael Reiziger. In Oss werd het 0-3 voor de Amsterdammers.

30 september 2017 - 12:04
UsershyraDesktopajax_dataimages87b171cd212159fd387c4cf3f13823fe_normal
Weer trefzeker. Binnenkort eens in het eerste proberen.(?) © Pro Shots

Wie te laat binnen kwam, betaalde daar de prijs voor. Binnen acht minuten stond Jong Ajax namelijk al met 0-2 voor. De eerste goal was meteen de mooiste. Dennis Johnsen stuurde Noussair Mazraoui weg met een afmeten steekbal, laatstgenoemde bleef knap voor zijn man en legde de bal af op de instormende Dani de Wit. Deze kon de bal simpel intikken en scoorde hiermee zijn eerste goal in het betaald voetbal.

Even later werd de voorsprong verdubbeld. Mateo Cassierra legde de defensie van de thuisploeg in de luren met een fantastische eerste aanname, en werkte met binnenkant voet binnen. Voor de Colombiaan betekende het zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Helaas wist Ajax het niet vol te houden om elke vier minuten te scoren, al bleef de uitspelende ploeg uiterst gevaarlijk. Na een half uur was daar dan toch de genadeklop voor Oss: 0-3. De aangever bij de 0-1, Mazraoui, fungeerde ditmaal als afmaker. Uit een afgesneden hoekschop kopte hij overtuigend binnen.

Omdat de wedstrijd geen wedstrijd meer was, ontbrak bij Ajax de scherpte in het tweede bedrijf. Hierdoor kon Oss enkele keren uitbreken. Echt gevaarlijk werden deze aanvallen niet. Maar ook doelpuntenmaker Mazraoui was nog enkele keren dicht bij een doelpunt. Eenmaal haalde hij hard uit met links, en enkele minuten later verzuimde hij een vrije trap binnen te koppen.

Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de eindstand bij rust al bereikt was. Na vrijdag staat Jong Ajax dus nog steeds bovenaan, met een punt voorsprong op achtervolger Fortuna Sittard. NEC staat op plek drie met twaalf punten. Volgende week wacht een confrontatie met een andere beloftenploeg: Jong FC Utrecht.