Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Amateurclub Van de Beek neemt oude stoeltjes Arena over

Wat doe je met ruim 50.000 stoeltjes die vervangen gaan worden? Daar zoek je een goede bestemming voor. Grote kans dat Donny van de Beek ook buiten de Amsterdam Arena nog eens op zo’n stoeltje komt te zitten. Veensche Boys neemt wat stoeltjes over.

03 maart 2017 - 09:37
UsershyraDesktopajax_dataimages1773a8a3f35faafe9f1934cb5c9cac46_normal
Donny ziet binnenkort in Nijkerkerveen bekende stoelen verschijnen. © Pro Shots

Veensche Boys uit Nijkerkerveen is de club waar kleine Donny voetbalde tot hij als D-pupil de overstap maakte naar Ajax. Vader André en kantinebeheerder Bert Veer sluiten spoedig een dealtje met Ajax, zo lezen we op het digitale thuis van de club.

De Arena is aan het renoveren en Veensche Boys krijgt een nieuw clubgebouw, waar rondom ook een boel nieuwe stoeltjes ingeschroefd moeten worden. Amateurclubs moeten vaak op de kleintjes letten en dit is een mooie manier om wat centjes te besparen.

Nog afgezien van de besparing is het natuurlijk mooi dat er een link is tussen de Arena, Ajax en Veensche Boys, dankzij de familie Van de Beek. Veensche Boys gooit het er zelfs op dat Ajax 'min of meer' sponsor wordt van Veensche Boys, al lijkt dit naar boven afgerond.

Op basis van de bijnaam ‘De Blauwe Helden’ vermoeden we dat er flink wat blauwe stoeltjes vanuit de Arena richting Nijkerkerveen worden verscheept. Het tenue van Veensche Boys bestaat uit een blauw shirt, witte broek en blauwe kousen.

Overigens liet de Arena in een eerder stadium weten dat het wellicht mogelijk wordt om als Ajaxsupporter een stoeltje over te nemen. Ook zijn er diverse exemplaren geplaatst in de e-sportsruimte op De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >