Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Die Kale van 413 en North Up Alliance stoppen ermee

Het begon met Die Kale van 413 en het eindigt met Die Kale van 413. Die Kale heeft namens North Up Alliance een verklaring geschreven waarin wordt aangekondigd dat NUA is opgeheven. Het mooie doek, getoond bij Ajax - PSV, krijgt geen opvolger.

21 februari 2017 - 10:11

Die Kale was met een oproep via internet de aanjager van het collectief dat voor meer sfeer zorgde aan de noordzijde van de Amsterdam Arena, maar de pijp is nu leeg. Dit heeft mede te maken met een reeks tragische omstandigheden op persoonlijk vlak.

Als gevolg hiervan kon Die Kale de laatste twee jaar bijzonder weinig tijd, inspiratie, aansturing en liefde in NUA steken. Mede daardoor is de groep achter de schermen steeds kleiner geworden en was het doek van stadion De Meer tegen PSV de laatste actie.

“Het bedenken, ontwerpen, schetsen, spuiten, vastnaaien en ophangen van de sfeeracties en spandoeken kost erg veel tijd, waardoor de vaste kern van betrokkenen op hun tenen is gaan lopen,” schrijft Die Kale in zijn verklaring. Die kun je hier in zijn geheel lezen.

“Er was helaas ook slechts incidenteel sprake van nieuwe positieve aanwas met ook daadwerkelijk actieve hulp, maar desalniettemin bleef de druk liggen bij slechts een tiental jongens en is nu de pijp leeg...”

Het wegvallen van Vak410, South Crew en sommige oude vrienden van de F-side hielp niet mee en deed het landschap in de Arena veranderen, vervolgt hij. “Ook ons plezier, onze motivatie en inspiratie om een bijdrage aan de sfeer te leveren doofde als een nachtkaars langzaam uit.”

“Daarnaast zijn de NUA-bestuursleden van de oude stempel; als je iets doet moet je het goed doen of anders helemaal niet! Geen Haarlemmerdijkjes in de Arena, daar is ons aller Ajax te groot voor…”

Wat resteert is een woord van dank namens Die Kale aan iedereen die hem en NUA de afgelopen jaren heeft geholpen. Andersom willen wij als Supportersvereniging Ajax graag Die Kale plus iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan NUA bedanken voor hun inzet en hopelijk breken er op persoonlijk vlak spoedig betere tijden aan.

Wat resteert, is een video met hoogtepunten van de afgelopen jaren. Die hebben we boven dit aritkel geplaatst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >