Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres alleen mee 'als het zin heeft'; Sinkgraven vraagteken

Nieuws van het blessurefront. Bijna iedereen is fit voor Ajax - Legia Warschau. Alleen Daley Sinkgraven is een twijfelgeval voor de return in de zestiende finales van de Europa League. David Neres is net zo goed een twijfelgeval, Peter Bosz weet nog niet of de aanvaller klaar is voor een debuut in de selectie.

22 februari 2017 - 14:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesc99597e53a4bb168ce58637b18686282_normal
Neres heeft tijd nodig om te wennen, bijvoorbeeld aan de temperatuur. © Ajax Images

Door Niels Pach

“Ik weet het nog niet,” zegt Bosz tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Legia over het selecteren van Neres. “We gaan straks kijken en na de training zullen we beslissen (of hij erbij zit, red.). Ik neem hem alleen maar mee als het zin heeft. Hij is amper een week hier. Je moet je voorstellen dat het echt een enorme verandering is voor zo'n jongen. Hem erbij pakken, schept ook verwachtingen en dat is niet altijd even reëel.”

Bosz heeft Neres al wel gesproken, maar hem alleen nog aan het werk gezien tijdens de training een dag voor Vitesse-uit en tijdens de uitlooptraining. Gevraagd naar zijn eerste indruk van de Braziliaan zegt hij dan ook lachend: “Dat hij slecht Nederlands spreekt. Verder kan ik er nog heel weinig over zeggen.”

Sinkgraven is om een andere reden een twijfelgeval, hij raakte een week geleden tijdens de heenwedstrijd tegen Legia geblesseerd. “Ik kreeg een schop net boven mijn enkel, toen ging ik er doorheen. Ik had al een beetje last van die enkel,” vertelde de linksback in Warschau tegen Ajax Life.

Door die blessure miste hij al Vitesse-uit. Sinkgraven is nu aan de beterende hand, vertelt Bosz. Maar pas na de training weet de trainer of de verdediger voldoende is hersteld om er tegen Legia bij te zijn. “Want ik vind dat je bij dit soort wedstrijden 100 procent moet zijn,” aldus Bosz.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >