Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax beleeft weer eens een domper in de beker...

Ajax het KNVB-bekertoernooi, dat is de laatste seizoenen geen gelukkig huwelijk. Het is alweer van 2010 dat een Ajacied de dennenappel won en het lukt de laatste jaren zelfs al niet eens om te overwinteren. Dit keer ging het mis tegen FC Twente.

21 december 2017 - 11:25
UsershyraProjectsajax_dataimages_reports740592d2f27c6cd7a6316ff86f595d82_normal
Het avontuur in de beker stopt opnieuw veel te vroeg... © Pro Shots

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht en als je de statistieken er op naslaat, lees je waarschijnlijk dat Ajax ‘gewoon’ had moeten winnen. Maar dat lukte weer eens niet. Net als in de competitie ging het in blessuretijd mis.

We onthouden niet dat Ajax kansen miste, we onthouden dat Frenkie de Jong naar de kant moest, het halve elftal werd omgegooid en Ajax de weg kwijtraakte. Het is en blijft broos, de stand van zaken in de Johan Cruijff Arena.

Ajax en verlengingen, Ajax en penaltyreeksen. Het is al net zo’n ongelukkig huwelijk als Ajax en de KNVB-beker. Het gebeurt maar zelden dat een wedstrijd dan alsnog wordt gewonnen. Komt het misschien toch aan op mentaliteit, of ervaring wellicht?

Hakim Ziyech omschrijft zijn eigen, gemiste penalty terecht als ‘schandalig’, Matthijs de Ligt deed het al niet veel beter. En dus is ene Drommel de held van Twente en zitten de tukkers Ajax opnieuw dwars. Of schoot Ajax in eigen voet?

Hoe dan ook, dit doet pijn...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >