Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Swift laat De Kuip alvast wennen aan Amsterdams uitvak

De timing van het bezoek van AVV Swift aan De Kuip had in feite niet beter gekund! Drie dagen na de overwinning van Ajax in de klassieker trokken de amateurs naar Rotterdam en dat was een mooie reden om de 1-4 van zondag er nog even in te wrijven.

26 oktober 2017 - 11:03

We delen graag een video van het platform Het Amsterdamsche Voetbal met jullie. Bij de ene Ajacied brengt het ongetwijfeld nostalgische gevoelens naar boven, de andere Ajacied kan alleen maar hopen dat-ie ook snel richting De Kuip mag.

Supporters van het Amsterdamse Swift hadden zowel zondag als woensdag reden om te juichen. Eerst omdat Ajax de klassieker met ruime cijfers (1-4) won en woensdag omdat hun eigen ploeg erin slaagde te scoren tegen de Stadionclub.

Er vond een soort kruisbestuiving plaats. Het 1500 man tellende uitvak van Swift had A4-tjes uitgeprint en opgehangen, om daarmee de 1-4 van zondag uit te beelden. Mooi detail: de papieren werden met Ajaxstickers vastgeplakt. Ook spotten we diverse Amsterdamse vlaggen in het uitvak, voor zo ver die niet in beslag werden genomen.

De papieren met 4-1 erop konden aan het einde van de avond opnieuw van stal worden gehaald. Feyenoord had het niet gemakkelijk met de hoofdklasser, die een groot deel van de wedstrijd met tien man stond. De treffer van Swift was zelfs van grote schoonheid.

Zo kon De Kuip ook alvast weer wennen aan Amsterdams gejuich, want wat zou het toch mooi zijn als het lukt om de deur die op een kier staat ook daadwerkelijk te laten open zwaaien.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >