Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Oh jee, Viergever kent hetzelfde liedje als Vertonghen

Het goede nieuws is dat de Ajaxselectie de overwinning in de klassieker goed heeft gevierd. Het minder goede nieuws is dat het feestje wellicht een staartje krijgt. Er verschenen wat bijzondere beelden op internet, met een hoofdrol voor Nick Viergever.

24 oktober 2017 - 10:02

De selectie ging de stad in om de ruime winstpartij (1-4) op Feyenoord te vieren en zo te zien was er drank in de man. We weten alvast zeker dat het hartstikke gezellig was. Het enige probleem is dat er filmpjes zijn opgedoken, bij het platform Voetbalflitsen.

Zo horen we dat Viergever de microfoon in zijn handen krijgt en een liedje zingt. “Het zijn maar kutkakkerlakken,” zingt de verdediger. Het doet denken aan het feestje na de bekerwinst in 2010, toen Jan Vertonghen tijdens de huldiging precies hetzelfde liedje inzette.

Het liedje dat Vertonghen zong, zorgde voor flink wat ophef. De KNVB besloot hem voor twee duels te schorsen, waardoor hij de strijd om de Johan Cruijffschaal moest missen en ook het eerste duel in de eredivisie. Het is wachten of de voetbalbond in actie komt.

Viergever is niet de enige Ajacied die druk in de weer is. Donny van de Beek houdt het netjes bij een liedje voor Klaas Jan Huntelaar, die een biertje staat weg te tikken. Op zijn beurt roept Matthijs de Ligt dingen over ‘Amsterdam Hooligans’ en vraagt Maximilian Wöber met wat schuttingtaal af wie Feyenoord toch is.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >