Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Bosz in vlog nichtje: ‘Was zenuwachtig voor EC II-finale Ajax’

Vloggen is het helemaal tegenwoordig. Daar ontkomt zelfs de nieuwe Ajaxtrainer Peter Bosz niet aan. Zeker niet omdat zijn nichtje een populair Youtubekanaal heeft. Ja, dit hebben we moeten opzoeken. Het is mooi om Bosz van een andere kant te leren kennen en we weten nu ook wanneer Ajax begint met trainen.

06 juni 2016 - 11:00

Eerst even terug in de tijd. Het nichtje van Bosz wil weten of haar oom wel eens zenuwachtig is tijdens de wedstrijd. “Het klinkt misschien stom, maar dat ben ik niet. Ik voel wel de spanning van de wedstrijd, waardoor ik heel goed geconcentreerd ben.”

Dat was toen Bosz nog een klein Petertje was – nou ja, hij was 23 en speler van RKC – wel anders. Ajax stond in de finale van de Europa Cup II, die van 1987. “Eindelijk weer een Nederlandse club die een Europa Cupfinale zou spelen en er waren de hele dag televisie-uitzendingen.”

“Ik zat te kijken en dacht bij mezelf: oh, ik ben nu al zenuwachtig voor die wedstrijd. Ik had toen niks met Ajax te maken. Moet je nagaan als je speler bent, dat zou ik nooit kunnen. Dat dacht ik toen. Maar wat blijkt nou, als je dat echt mee gaat maken, zit je zo in de automatismen van zo’n dag, dat je zo geconcentreerd bent dat je bijna geen tijd hebt om zenuwachtig te zijn.”

Diezelfde concentratie zorgt er ook voor dat Bosz langs de lijn nog wel eens overkomt als een boze man. “Als ik mezelf terugzie, denk ik: blegh, wat een nare man. Dat denk ik echt. Dat komt doordat ik dan heel geconcentreerd met de wedstrijd bezig ben.”

“Als ik dan geconcentreerd ben, trekken die wenkbrauwen wat samen en lach je niet, omdat je het aan het volgen bent. Voordat je het weet, ben je een chagrijnige man. Jij weet gelukkig dat het niet zo is.”

Over een paar weken krijgen we te zien of Bosz bij Ajax als een vrolijke of bozige man op het veld staat, aan het einde van de maand is de eerste training. De 27ste worden de Ajacieden weer op De Toekomst verwacht. “Dat is niet echt een training, het is even kennismaken en ze worden helemaal gecheckt. Een medische keuring, zeg maar.”

De selectie moet een dag later echt aan de bak, dan staat een looptraining op het programma. “Dan krijgen ze een bosloop. En de derde dag ga ik die jongens voor het eerst echt op het veld trainen. Dan ga ik ze vertellen hoe we willen spelen, dat moeten ze zo snel mogelijk onder de knie krijgen.”

De video komt van het Youtubekanaal van BeautyNezz.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >