Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Cillessen voor tweede keer op rij Ajacied van het Jaar

Het is niet veel spelers gegeven om twee keer op rij door de supporters te worden uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Luis Suarez weet hoe het voelt... En Jasper Cillessen sinds deze week ook! Opnieuw verzamelde de doelman de meeste stemmen van de supporters.

13 mei 2016 - 19:00

Het is vaste prik dat bezoekers van Ajaxlife.nl na een wedstrijd kunnen stemmen. Op die manier wordt de Ajacied van de Wedstrijd bepaald. Aan het einde van het seizoen is het verhaal simpel: de Supportersvereniging Ajax turft dan wie de meeste stemmen heeft gekregen. Dit jaar was dat Cillessen!

De doelman zette een bijzondere prestatie neer. Het lukte Cristian Chivu en Maarten Stekelenburg weliswaar om over twee losse seizoenen Ajacied van het Jaar te zijn, maar twee keer op rij? Slechts Suarez verzamelde genoeg stemmen om de Rinus Michels-trofee te prolongeren. Dat gebeurde in het voorjaar van 2010.

Suarez moet die eer vanaf nu delen met Jasper Cillessen. “Het is extra speciaal omdat dit de tweede keer is, maar dat gevoel heb ik nu nog niet. Hopelijk komt dat later. Het is net als met de Gouden Schoen voor Davy Klaassen: je hebt er nu niet zo veel aan,” zegt Cillessen eerlijk.

We weten allemaal waar de keeper op doelt... En het is best aardig om op te merken dat hij het wat zichzelf betreft ook geen topjaar vond. Dat maakt de video de moeite waard, kijk maar even. Blijft er slechts een vraag over: waar komt de prijs te staan? Cillessen: “Naast die van vorig jaar, bij mijn ouders in Groesbeek.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >