Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Zivkovic bij Andy in de auto: 'Is saai als je normaal bent'

Het is altijd leuk als je gewoon eens de kans krijgt om iemand twintig minuten te observeren. Zeker als die hoofdpersoon luistert naar de naam Richairo Zivkovic. De spits is terug bij Jong Ajax en stapte bij 'Andy in de auto', voor een ritje van ongeveer twintig minuten.

29 maart 2016 - 15:26

Zivkovic staat onder Ajacieden bekend als de spits die bij het tweede het Ajaxspelletje onder de knie moest krijgen, een paar keer te laat kwam en een mislukte verhuurperiode kende bij Willem II. De centrumspits bestrijdt het beeld wat er van hem bestaat.

“Ik ook een moeilijke gozer? Ik ben helemaal niet moeilijk, man! Natuurlijk heb ik een eigen persoonlijkheid, maar het gekke valt wel mee. Rustig? Ik ben ook wel druk, hoor,” deelt hij met Andy van der Meijde, die achter het stuur zit.

“Het wordt wel zo gebracht in de pers: moeilijke jongen, probleemkind. Ik heb een stempel opgeplakt gekregen. Daar kom je moeilijk vanaf. Als het een jaartje goed gaat en dan gebeurt er iets, zeggen ze: zie je wel!”

Zivkovic kwam in de lente van vorig jaar twee keer binnen korte tijd te laat, waarna hij voor straf parkeerwachter moest spelen op De Toekomst. “Ik kwam nooit te laat, maar toen wel twee keer, kort na elkaar. Ik was de dag ervoor ook helemaal niet uit geweest. Mijn wekker ging niet af en daarna sliep ik er doorheen,” vervolgt hij.

“Het is saai als je normaal bent. Het moet niet te gek zijn, maar iedereen heeft zijn ding,” merkt de negentienjarige Zivkovic even later op. Hij hoopt nog altijd te slagen bij Ajax. “Het ligt ook een beetje aan mezelf dat ik nog geen kans heb gehad. Er lagen vorig seizoen mogelijkheden, maar ik kwam te laat. Toen zou ik spelen.”

Zivkovic hoopt nog wel steeds dat hij de sprong van Jong Ajax naar het eerste elftal snel kan maken. “Het is niets zo. Dit is mijn tweede jaar nu bij het tweede. In het begin was ik een beetje te gehaast, ik wilde snel in het eerste komen. Het was begin dit jaar ook best moeilijk om weer in het tweede te starten, toch heb ik de knop snel omgezet. Maar het eerste is het mooiste gevoel wat er is.”

De teller staat voor Zivkovic sinds de winterstop bij Jong Ajax op vier doelpunten.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >