Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Standard Luik haalt het einde van Waalse derby niet

De Waalse derby tussen Charleroi en Standard Luik duurde zondag slechts 68 minuten. De scheidsrechter had er toen genoeg van. Er stond een tussenstand van 1-3 op het bord en wangedrag van Standardfans in het uitvak was reden om vervroegd af te fluiten.

05 december 2016 - 09:42

Waarom we dit melden? Standard is de donderdag tegenstander van Ajax in de Europa League en dit was de generale repetitie. Die verliep op het veld dus volgens plan, maar buiten de lijnen niet. De Belgen zorgden in de Amsterdam Arena ook al voor problemen.

Niet al het vuurwerk is in Amsterdam achtergebleven, zo kunnen we nu stellen. Diverse fakkels werden op het veld gegooid, evenals aanstekers en bekers bier. Het wangedrag bleef in de ogen van de scheids maar voortduren, waarna hij een einde maakte aan de derby. Ook omdat de Charleroi-aanhang zich ermee ging bemoeien. De actie in bovenstaande video begint vanaf 4:30.

Het gekke is dat Standard dus op voorsprong stond, waardoor je zou kunnen stellen dat het uitvak zijn eigen ploeg benadeelde. Wie weet heeft het ermee te maken dat de derby vaker aanleiding vormt voor wangedrag van supporters en er nog een rekening open stond.

Hoe dan ook, grote kans dat Standard een (thuis)wedstrijd voor lege tribunes moet spelen. Er staat een voorwaardelijke straf open bij de KBVB. En we zijn eens benieuwd of het donderdag op Sclessin rustig verloopt, aangezien Ajax een heet avondje staat te wachten. De 1400 supporters moeten alvast per buscombi richting België.

Standard staat na vijf van de zes groepsduels tweede in groep G, op basis van doelsaldo. Een overwinning op Ajax zou genoeg kunnen zijn voor overwintering.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >