Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax voert geen prijsverhoging door voor uitsupporters in JC Arena

Tot onze verbazing – en die van Supporterscollectief Nederland – is tijdens de laatste vergadering van de Eredivisie CV besloten om de prijzen voor uitvakken te verhogen. Ajax gaat hier niet in mee.

14 juni 2024 - 11:29
Uitvak Arena 1200
Volle uitvakken zijn mooie uitvakken. © De Brouwer

Zonder enige afstemming met het Supporterscollectief en andere vertegenwoordigers van supporters besloten de Eredivisie CV (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) op 3 juni om kaartprijzen voor uitvakken te verhogen. De prijzen worden niet alleen hoger, ook de uniformiteit – waarbij elk uitvak hetzelfde kost, namelijk maximaal 15 euro – verdwijnt.

Het Supporterscollectief stuurde meteen een uitgebreid schrijven naar de ECV en CED met het verzoek om het genomen besluit terug te draaien. Daarin spreekt men de vrees uit dat het besluit om prijzen te verhogen opnieuw leidt tot een lappendeken van onderlinge prijsafspraken tussen clubs. Omdat ook de korting op vervoersregelingen vervalt, wordt een kaartje voor een uitvak gemiddeld tweemaal zo duur.

Aanbevolen
Johan Cruijff Arena plaatst extra tourniquets aan noordzijde stadion

Gelukkig gaat onze club niet mee met het verhogen van kaartprijzen voor het uitvak in de Johan Cruijff Arena. Wat elders ook wordt besloten, Ajax verhoogt de prijzen van kaarten voor het uitvak niet. Onze club blijft de prijs van 15 euro hanteren en dat valt te prijzen.

Fabian Nagtzaam, directeur Supportersvereniging Ajax: “Dit betekent dat de grootste club van Nederland een signaal afgeeft dat juist zij hun gasten financieel niet over de klink wil jagen en netjes wil blijven ontvangen. De club stond direct open voor onze argumentatie waaruit blijkt dat Ajax zich inzet voor betere, betaalbare en volle uitvakken.”

“Dit alles komt het volledige betaald voetbal ten goede, want voetbal zonder uitsupporters is de dood voor de sport,” vervolgt Nagtzaam. “Laat het een voorbeeld zijn voor alle andere clubs in het betaald voetbal om de uitvakken betaalbaar te houden en verder te verbeteren op het gebied van zichtlijnen en gastvrijheid. Wij blijven ons hier eveneens voor inzetten, want ook in Amsterdam kan het op punten beter.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >