Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reactie SV Ajax op schorsing Kroes

Supportersvereniging Ajax is verbijsterd over het nieuws rondom de schorsing van Alex Kroes en zijn vermeende handel in aandelen met voorkennis.

02 april 2024 - 09:24
Kroesreactiesva800
Het houdt niet op, niet vanzelf... © Pro Shots

De raad van commissarissen vernam dat Kroes, een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming op 2 augustus 2023, ruim zeventienduizend aandelen van Ajax heeft kocht. De rvc won extern juridisch advies in. 

Daaruit bleek dat het zeer aannemelijk is dat hij daarmee handel met voorwetenschap pleegde. Handel met voorwetenschap is een strafbaar feit. De rvc besloot Kroes daarom per direct te schorsen. Het voornemen is om de samenwerking ook permanent te beëindigen. 

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, is verbijsterd over het nieuws. “We dachten met Kroes eindelijk weer te kunnen koersen op een nieuwe toekomst voor de club. We hebben goede eerste contacten gehad en geloofden in de visie die Kroes samen met ons aan het uitwerken was.” 

Aanbevolen
Ongelooflijk: rvc schorst Kroes per direct als algemeen directeur van Ajax

“Dat de rvc nu ingrijpt, is onvermijdelijk en begrijpelijk,” vervolgt Nagtzaam. “Als er ook maar enig spoor van belangenverstrengeling is, hoor je niet werkzaam te zijn voor Ajax. We moeten verwachten dat er capabele mensen aan de top van Ajax werken, die zich onafhankelijk inzetten voor de club.” 

SV Ajax is van mening dat mensen die aan de top van een voetbalclub werken geen aandelen moeten bezitten van een club, dan wel een voetbalgerelateerd bedrijf. “Het is nu aan de rvc en Kroes dit zo snel mogelijk op te lossen. We gaan ervan uit dat Kroes klip en klaar uitlegt waarom hij dit heeft gedaan. Supporters verdienen het eerlijke verhaal. We hebben op dit moment alleen maar veel vragen die zo snel mogelijk moeten worden beantwoord.”

Aanbevolen
Kroes nuanceert aanschaf van aandelen voor aanstelling bij Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >