Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reactie SV Ajax op onderzoek Mislintat

Kun je een Ajaxburn-out krijgen? Het is deze dagen niet zo’n gekke vraag, want de staat van onze club doet bijna fysiek pijn. Het Ajaxhart huilt tranen met tuiten.

20 september 2023 - 10:12
Reactie 1200
Ons Ajaxhart huilt... © De Brouwer

De ontwikkelingen zijn vrijwel niet meer bij te houden. Ajax is een onafhankelijk extern onderzoek gestart naar directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De NOS had uitgeplozen dat de club Borna Sosa op de laatste dag van de transfermarkt kocht via een zaakwaarnemerskantoor dat belangen heeft in het bedrijf van Mislintat.

Als – met de nadruk op als – uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er daadwerkelijk sprake is van belangenverstrengeling, dan is er voor Supportersvereniging Ajax maar één conclusie mogelijk: dan hoort Mislintat niet bij onze club te werken.

Het onafhankelijke onderzoek moet dan ook zo snel als mogelijk worden uitgevoerd. Onze club is gebaat bij spoedig uitsluitsel. Zijn er daadwerkelijk regels overtreden? Hoe zit de vork nu precies in de steel? Het zijn vragen die niet lang boven de markt moeten hangen.

Als de uitkomsten van het onderzoek negatief uitpakken voor Mislintat, dan moeten ook de mensen die hem hebben aangesteld en hem moeten controleren stevig in de spiegel kijken. Zij hebben hun controlerende taak dan niet goed uitgevoerd en zijn dan ernstig tekort geschoten. Als supporters moeten wij immers kunnen varen op capabele mensen in de top van onze club.

Ajax is momenteel als een bokser die elke hoek van de ring krijgt te zien. Niet alleen op het veld, maar zeker ook bestuurlijk. Klap na klap, na klap na klap. Je kunt heel vaak opstaan na weer een opdoffer, maar het houdt een keer op. Het voelt alsof we als supporters knock-out worden geslagen. Het moet bij Ajax zo snel mogelijk weer gaan over voetbal, want ook sportief is het kommer en kwel.

Wel is het zaak om de voetballers binnen de lijnen te blijven steunen. Zolang zij alles geven, moeten wij dat als supporters op de tribune ook doen. Samen sterk. Te beginnen tegen Olympique Marseille en vervolgens tijdens de klassieker.

Eens Ajacied, altijd Ajacied

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >