Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragenvuur Gorter: ‘In Nederland heerst een afrekencultuur’

Jay Gorter (23) maakt zijn minuten onder de lat in een turbulente fase. In ons nieuwste magazine Ajax Life gaat de keeper in op lezersvragen. Hij spreekt over de Nederlandse afrekencultuur, concurrentie, bijzondere kauwgom en nog veel meer.

19 oktober 2023 - 10:53
Gorter 1200 (1)
Gorter zegt dat kauwgom hem bij de les houdt. © Pro Shots

Onze lezers stuurden massaal vragen in voor de doelman. Hieronder lees je een voorproefje. Zo wilde SV Ajaxlid David de Baat weten wat Gorter het leukste vindt aan profkeeper zijn. En zeker ook wat hem daarin juist het meeste tegenvalt.

Gorter: “Het leukste is dat mijn droom is uitgekomen. Ik sta nu zelf op het veld van de Johan Cruijff Arena. Het minst leuke is dat je als keeper altijd degene bent naar wie het laatst wordt gekeken. Er kan in het team voor je een hoop misgaan, maar jij bent degene die de bal uit het netje haalt.”

“Het gevoel na een geweldige redding kan binnen een mum van tijd worden omgedraaid door een foutje,” vervolgt Gorter, die voor zijn terugkeer op huurbasis actief was voor het schotse Aberdeen FC. “Mentaal is dat soms lastig. In Nederland heerst een afrekencultuur. Schotland is relaxter. Daar hebben ze zoiets van: we zijn allemaal mensen en maken soms fouten.”

Aanbevolen
Ajax Life 3: donkere Ajaxdagen

Trouwe lezer Jorg Swartjes had een compleet andere vraag voor de goalie: waarom keept hij altijd met kauwgom in de mond? Gorter heeft er een hele uitleg bij. “Ik kan voor een wedstrijd niet veel eten. Na een pastamaaltijd voel ik me te vol, terwijl ik me juist zo licht mogelijk wil voelen.”

“Dan moet je het uit iets anders halen,” gaat de keeper verder. “Sommige jongens nemen een gelletje. Ik eet kauwgom met een hoge dosis cafeïne. Dat helpt me. Het geeft energie en houdt me bij de les. Ik deed dat bij Go Ahead Eagles al. Inmiddels is het een ding geworden. Misschien ook wel iets mentaals.”

Het volledige Vragenvuur lees je in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life, die vanaf vrijdag bij onze leden op de mat ploft. Daarin vertelt Gorter wat hij vindt van Sven Mislintats vertrek, concurrentie onder de lat en kiest hij tussen nooit meer supporter op de tribune zijn of nooit meer keepen.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Word dan snel lid van Supportersvereniging Ajax!

Aanbevolen
Win gesigneerd Brightonshirt van Veltman!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >