Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax met 28 spelers op trainingskamp, Bassey ontbreekt

Maurice Steijn neemt 28 spelers mee naar het trainingskamp in het Duitse Herzogenaurach. Calvin Bassey blijft achter in Amsterdam, in afwachting van zijn transfer naar Fulham.

24 juli 2023 - 14:56
Selectiekamp800
Zij zijn er sowieso bij. © AFC Ajax

Nu Ajax en Fulham een akkoord hebben bereikt over de overgang van de verdediger, wil de club geen risico op blessures lopen. Bassey werd tijdens het oefenduel met RSC Anderlecht (3-0) dan ook aan de kant gehouden. Als hij er persoonlijk uitkomt met de Engelsen, kan de transfer officieel worden beklonken.

Ook Edson Álvarez en Jorge Sánchez ontbreken op de passagierslijst. Zij waren met Mexico succesvol op de Gold Cup en hebben dus langer vakantie. Het duo sluit na afloop van het trainingskamp weer aan bij de selectie. De geblesseerde Remko Pasveer en Ahmetcan Kaplan gaan eveneens niet mee naar Duitsland. 

Waar bovengenoemd vijftal niet in het vliegtuig richting Herzogenaurach stapt, daar doet Steven Berghuis dat wel. Hij ontbrak tegen zowel Shakhtar Donetsk (3-0) als Anderlecht wegens fysieke ongemakken, maar is fit genoeg om aan te sluiten tijdens de trainingsweek.

Aanbevolen
Video met rondleiding over Adidas World of Sports campus

Verder behoren nieuwkomers Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic uiteraard tot de selectie, evenals de van een verhuurperiode teruggekeerde Mohamed Daramy. Tot slot neemt Steijn tien talenten mee naar Duitsland.

De Ajaxselectie verblijft van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli op de Adidas World of Sports campus. De ploeg oefent dinsdag tegen SpVgg Unterhaching, terwijl FC Augsburg op de afsluitende dag van het trainingskamp de sparringpartner is in de WWK ARENA. 

Aanbevolen
Groeten uit Herzogenaurach

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >